• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ne lomite mi bagrenje" na srpskom salašu od 2,5 miliona evra: Kuća od 300 kvadrata i njive I klase

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ističe se da imanje nadomak Novog Sada poseduje kompletnu infrastrukturu

  • 0

U susret 1. maju, lepom vremenu i "sezoni vikendica", ponovo otvaramo temu salaša

Za one koji ne znaju, reč "salaš" potiče od mađarske reči "szállás", koja na srpskom jeziku označava "smeštaj". U širem smislu, danas pod ovim pojmom podrazumevamo kompletno imanje sa kućom i dvorištem, kao i sa ambarima, čardacima...

Kod nas, salaši se mahom sreću u Vojvodini i praktično su postali simbol ovog dela Srbije, a danas vam pišemo o imaju iz Čeneja, koje je procenjeno na čak 2.480.700 evra.

Hajde da vidimo šta to nudi salaš koji košta blizu 2,5 miliona evra.

"Izlazi na novi asfaltni put prema selu Čenej, spojen je sa privatnim putem od tucanika, i ukupne je površine 124.035 m2. Na salašu su izgrađeni objekati - stambena kuća od 300 kvadrata (sagrađena 1998, a renovirana 2022. godine), objekat štala i šupa (sagrađeni 1995. godine)", piše u oglasu.

Dodaje se kako ovi dodatni sadržaji mogu da se preurede i da budu objekati druge namene.

"Ceo salaš je ograđen žicom, stubovima od betona i stablima bagrema. U okviru salaša, ucrtano je postojanje objekta 3,592,00 m2, zemljište pod zgradom-objektom (koji su porušeni i u faktičkom smislu nepostojeći), 500 m2 zemljišta uz zgradu-objekat i 4.837,30 kvadrata njiva I klase, a sve je građevinsko zemljište izvan građevinskog područja", dodaje se.

Kako se dalje navodi, salaš poseduje celu infrastrukturu: struju, gradsku vodu, bunar, fiksni telefon, satelitesku televiziju, internet, parking, a u blizini je i sportski aerodrom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>