• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turista na pretek, ali investitora ni za lek: 35 grčkih hotela ide na doboš

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hoteli o kojima se govori su Five Senses Hotel, Lesse Hotel, Sunshine Crete Village, Royal Beach Hotel i drugi...

  • 0
Ostrvo Krit, Grčka Foto: Pixabay/fietzfotos

Grčki turizam se, možda, sprema da ove godine registruje novi rekord dolazaka i gostiju, budući da je Grčka stalno u porastu na listi popularnih destinacija.

Ali, širi se i lista hotelskih kompanija koje ili nisu izdržale kumulativne efekte uzastopnih kriza, ili su iz drugih razloga "zaronile" u finansijske probleme, usled čega su neke njihove podružnice sada na e-aukciji.

Prema pisanju sajta protothema.gr, do sada je za aukciju, odnosno javnu prodaju spremno 35 grčkih hotela, i do već do kraja jeseni ove godine. Navodi se da ti kompleksi nisu uspeli da privuku investicije.

U svakom slučaju, treba naglasiti da je većina tih hotela u punom pogonu, na šta ne utiče predmetni izvršni postupak, dok su za nekoliko njih uvedene pravne norme za obustavljanje relevantnih aukcija.

Hoteli o kojima se govori su "Five Senses Hotel", smešten u mestašcetu Pigadakia, zatim "Lesse Hotel" na Halkidikiju, "Antoniadis" iz Kalambake, "Sunshine Crete Village" u oblasti Koutsounari. Hotel koji je u problemima od 2020. jeste "Royal Beach Hotel", smešten u Arkasi, potom "Rethymno Sunset Hotel" (Adelianos Kampos).

"Chelmos" se takođe suočava sa aukcijom, a nalazi se u Kalavriti, kao i "Isthmia Prime Hotel".

Lista je poduža, i zapravo govori o štetnim posledicama krize - kako pandemije s početka 2020. godine, tako i rata u Ukrajini i kontinuirane inflacije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>