• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Airbnb od sada nudi jeftiniji smeštaj: Možda je to prilika baš za vas

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
spavaca soba, dekoracija, krevet Foto: Pixabay

Airbnb rešio je da se vrati svojim počecima i da ponudi klijentima jefinije opcije za smeštaj. Odlučili su da počnu da iznajmljuju jednokrevetne sobe, jer su shvatili da je iznajmljivanje cele kuće preskupo za mnoge putnike, posebno mlađe.

Kompanija je predstavila novu ponudu koju naziva Airbnb Rooms. Gosti mogu iznajmiti sobu u istoj kući ili stanu kao i njihov domaćin, po cenama za koje Airbnb kaže da će u proseku iznositi 67 dolara po noći.

- Činjenica je da putnici više gledaju cene danas, nego pre godinu dana - rekao je izvršni direktor Brajan Česki.

Iako je Airbnb uvek u ponudi imao jednokrevetne sobe u kućama i stanovima, nova ponuda će se razlikovati po tome što će dati više biografskih informacija o domaćinima, a potrošači će moći da saznaju i da li njihove spavaće sobe imaju privatno kupatilo ili zajedničko.

To je povratak originalnom konceptu koji su Česki i Džo Gebija, sada predsednik Airbnb-a, imali 2007. godine, kada su dovodili goste u svoj stan u San Francisku kako bi im pomogli da plate kiriju.

Inicijativa Airbnb Rooms pokriva više od milion privatnih spavaćih soba sa oglasima koji uključuju pristup zajedničkom prostoru kao što su kuhinja, dnevna soba ili bašta.

Takođe, boravak kod domaćina "je odličan način da upoznate nekoga novog i doživite grad kao lokalac".

- Mislimo da je ova ideja važnija nego ikad. U trenutnom ekonomskom okruženju, ljudi žele da putuju po pristupačnoj ceni. Nakon godina izolacije tokom pandemije, oni traže načine da se povežu sa ljudima i imaju autentična iskustva - kažu u kompaniji.

Ovo će biti posebno popularno za novu generaciju putnika.

- Prosečan putnik generacije Z želi da plati manje od 100 dolara po noći - rekao je Česki.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>