• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Princeza bežala od nacista, mir našla na Azurnoj obali: Imanje sad ima i đakuzi, pećinu, prelepe terene

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vila je na prodaju, a aukcija je zakazana za 16. maj

  • 0
Princess Margaret of Denmark Foto: Jam Press/Courtesy Concierge Auc / The Mega Agency / Profimedia

La Carriere, zadivljujuća rezidencija u kojoj su danska princeza Margaret i njen muž boravili tokom Drugog svetskog rata, nalazi se u gradiću Vilfranš-sur-Mer, između Nice i Monaka.

Sa pogledom na Sredozemno more, jedinstvena vila je smeštena praktično na tvrđavi, zbog čega dodatno pruža dozu privatnosti i sigurnosti svojim vlasnicima i njihovim gostima.

Nekretnina datira iz 1920-ih, i prema kataloškoj proceni, pre aukcije, vredi 12 miliona dolara. U pitanju je rustična, dvorska kuća sa kamenim zidovima, obogaćena modernim luksuznim sadržajima, u međuvremenu.

Prema pisanju eliteagent.com, rezidencija koja je nekada pripadala danskoj princezi predstavlja jedinstven spoj šarma starog sveta i modernih pogodnosti.

Imanje ima pet spavaćih soba, šest kupatila, prostranu kuhinju i prelepu svečanu trpezariju, savršenu za zabavu, odnosno prijem gostiju. U dnevnoj sobi su starinski plafoni sa visokim gredama i veličanstveni kamin, što upotpunjuje ambijent.

Naravno, ovakvo imanje ne može da prođe bez terase, i to nekoliko njih, sa kojih se pruža zadivljujući pogled na rivijeru, zaliv Vilfranš i okolnu tvrđavu.

Na krovu se našlo mesto i za đakuzi, dok uređeni tereni imaju bazen okružen kamenom pećinom, bujnim travnjacima, drvećem i prelepim baštama. Tu je i zaseban studio-apartman.

Vilfranš-sur-Mer je šarmantno mestašce poznato po dobro očuvanom istorijskom jezgru i naprednoj umetničkoj sceni, gde se organizuju brojne galerije i događaji.

Grad je, takođe, na maloj udaljenosti od međunarodnog aerodroma Azurna obala, što ga čini pogodnom lokacijom za posetioce. Čitav region je, inače, dugo bio letnja destinacija za evropske kraljevske porodice, svetske poznate ličnosti i umetnike, uključujući Pabla Pikasa i Anrija Matisa.

Vilfranš ima više od 310 sunčanih dana godišnje, 114 kilometara dugu obalu i plažu, gde je smešteno 18 golf terena, 14 skijališta i čak 3.000 restorana.

Podseća se da su princeza Margaret i njen muž pobegli od nacista tokom Drugog svetskog rata i radili na povremenim poslovima u Njujorku, dok nisu mogli da se vrate u Pariz nakon završetka rata. Princeza je preminula 1992. godine.

Imanje će biti prodato na aukciji od strane "Concierge Auctions", a u okolini ove velelepne vile - svoja imanja imaju i Bil Gejts, Elton Džon, Bono.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>