• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žitelji Beverli Hilsa zabranili izgradnju hotela poznatog milijardera: "Prevelik je za naše selo"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Arnoov plan za Beverli Hils navodno je uključivao ogromnu strukturu koja je bila i dvostruko viša od onoga što je dozvoljeno

  • 0
cheval blanc hotel Foto: Anna Watson / Alamy / Alamy / Profimedia

Žitelji Beverli Hilsa odbili su ponudu najbogatijeg čoveka na svetu Bernarda Arnoa za gradnju luksuznog hotela na čuvenom Rodeo Drive-u.

Bernar Arno, najbogatiji čovek na svetu, odustao je od planova za izgradnju luksuznog hotela na Rodeo Drajvu na Beverli Hilsu nakon što su meštani odbili taj predlog zbog straha da će povećati troškove života i pogoršati gužve u saobraćaju.

Arno, francuski mogul čije je bogatstvo procenjeno na 193 milijarde dolara, svoje bogatstvo vuče iz ogromnog udela u multinacionalnom luksuznom konglomeratu LVMH.

Prošle godine, njegov predlog da se izgradi Cheval Blanc, hotel sa 109 soba i devet spratova, opremljen klubom koji je samo za članove, restoranima, maloprodajnim prostorom i banjom, dobio je odobrenje gradskih zvaničnika koji su se nadali da će Arno učiniti Beverli Hils prvim američkim gradom koji se može pohvaliti ovim luksuznim brendom.

Trenutno ovi hoteli postoje u Parizu, San Tropeu, u francuskim Alpima, na Sen Bartu i na Maldivima. Soba u Cheval Blanc Paris može koštati do 7.200 dolara po noći.

Bernard Arnault Bernar Arno / Foto: Wikimedia/Flickr/École polytechnique - J.Barande

Arnoov plan za Beverli Hils navodno je uključivao ogromnu strukturu koja je bila i dvostruko veća od onoga što je dozvoljeno da se gradi na toj lokaciji - što je izazvalo protivljenje lokalnog stanovništva, navodi Commercial Observer.

Biračima je postavljeno pitanje - da li bi Beverli Hils trebalo da odobri amandman o zoniranju kojim bi dozvolilo da se hotel izgradi u planiranoj veličini. Protivnici su pobedili sa samo 123 glasa više.

LVMH je pristao da gradu da 28 miliona dolara ako projekat bude odobren. Ako bi hotel bio odobren, predviđalo se da će generisati oko 725 miliona dolara poreskih prihoda u narednih 30 godina.

- Protivimo se projektu monolitnog hotela Cheval Blanc jer je jednostavno prevelik i visok za naše selo - navodi se u lecima koje distribuiraju protivnici plana koji sebe nazivaju "Stanovnici protiv prekomernog razvoja".

(Telegraf Biznis)

Video: Ovo su njeni planovi: Osnovana Facility Management biznis asocijacija Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>