• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gde Mesi kroči, tu trava ne raste: Zbog novog ugovora "eksplodiralo" tržište nekretnina u Majamiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fudbaler će karijeru nastaviti u Americi...

  • 2
Nekretnina Lionela Mesija u Majamiju Foto: Profimedia/Grosby Group

Početkom juna je objavljeno da će argentinski fudbaler Lionel Mesi napustiti evropski kontinent i karijeru nastaviti u Majamiju.

Osim što su navijači odreagovali na svoj način, uz hordu zadovoljnih američkih fanova, ovaj transfer se u momentu odrazio i na cene karata.

Naime, najjeftinija ulaznica za premijerni meč kluba iz Majamija u novoj sezoni koštala je 29 dolara, a onda je "preko noći" cena porasla na 600 pa sve do 10.000 dolara.

Takođe, broj pratilaca ovog kluba na Instagramu porastao je sa milion na više od 8.000.000.

Da Mesi zaista napravi pometnju gde god se pojavi, govori i podatak da se njegov prelazak u Majami već odslikava i na tamošnje tržište nekretnina.

Na neki način, ono što su kod nas vile na Fruškoj Gori, Zlatiboru, Kopaoniku ili u samom Beogradu - koje kupuju bogate i slavne domaće ličnosti, to je trend koji vlada i preko. Gde god se pojavi neko tako popularno lice, nastane pomama za stanovima kako bi mu bili bliži.

Očekuje se rast prodaje nekretnina bogatim strancima, poput Arapa, Evropljana ili samih Amerikanaca, a sam Mesi u Majamiju, tačnije u Sunny Isles-u, poseduje 3 jedinice.

Za jednu je dao 5 miliona dolara i nalazi se na 47. spratu zgrade Porsche Design, a za druge dve po milion dolara, a smeštene su na 40. i 43. nivou tornja Trump Royale.

Osim toga, fudbaler je iskeširao 7,3 miliona dolara za kondo s pogledom na okean, u tornju Regalia, ali je njega 2021. oglasio za prodaju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Панта

    17. jun 2023 | 17:37

    Америка ти је то брале.Сви троше,нико нема намеру да враћа дугове.Кад си дужан,почни да се бијеш,ако је држава дужна почни да ратујеш.То је демократија,ми балканци то не разумемо.

  • ko zna zna

    17. jun 2023 | 19:46

    porast cena nekretnina je zbog velikog doseljavanja ljudi iz saveznih država u kojima su na vlasti demokrate (iz njujorka i slično)

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>