• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Španija je dosta povoljna, otvorena": Dao 250.000 evra i dobio raj u centru Barselone (pre i posle)

Vreme čitanja: oko 2 min.

Renoviranje je trajalo manje od godinu dana, a stan je kupljen davne 1999. godine

  • 1

U roku od pet godina od preseljenja u Evropu, biznismen Daglas Loevi se, kako kaže, "zaljubio" u Barselonu, katalonsku kraljicu.

Odlučio je da se tamo skući, potrošivši oko 500.000 evra za kupovinu stana u poznatom gradskom kvartu Ešample, još davne 1999. godine. Ali, do 2017, Loevi je shvatio da je dvosobnom penthausu, ipak, potreban remont.

Za nekih godinu dana transformisao je oronuli penthaus sa dve spavaće sobe - u prostor sa tri spavaće sobe, koji sada vredi između 1,7 do 2 miliona evra, odnosno duplo više u odnosu na novac koji je biznismen dao za kupovinu i renoviranje.

Loevi je jednom ranije već renovirao stan, ali "trebalo mu je osveženje na mnogo nivoa", posle skoro 20 godina, kaže on. Stoga je angažovao Metjua Koua, osnivača kompanije za investiranje u nekretnine "VistaFutura Associates".

Loevi kaže da je ukupno potrošio oko 250.000 evra na renoviranje, kako bi penthaus izgledao ovako kako vidite na fotografijama.

- Bio je to neverovatan povraćaj moje investicije jer mi je Kou pomogao da oživim svoju viziju - priča Daglas, a prenosi CNBC.

Renoviranje je trajalo manje od godinu dana i "svaka faza je bila u skladu sa rasporedom", dodao je on. Prostor je oplemenio i butik (boutique) nameštajem, angažujući specijalizovanu firmu za pravljenje kuhinje.

Kou je, inače, rekao da je jedan od najvećih izazova sa kojima se njegovi klijenti suočavaju - mašta, posebno kada su u pitanju stari stanovi. Ovaj penthaus se prvobitno sastojao od dva stana na poslednjem spratu, koji su nekada bili korišćeni kao kancelarija, ali je Loevi odlučio da ih spoji kada je kupio nekretninu u Španiji.

Stan ima otvoreni koncept stana, a njegova omiljena karakteristika u renoviranom domu je lakirani Leon Rosen sto koji je pazario na Menhetnu od kompanije "The Pace Collection", koja je prodavala prefinjene, savremene komade nameštaja.

Sama pozicija stana je idealna, sa prelepim pogledom na grad, a odmah "iza ugla" se nalazi restoran poznat po tapasima "Paco Meralgo", koji je "institucija Barselone", navodi Amerikanac.

Dve terase ovog penthausa nude spektakularan pogled od 360 stepeni, koji uključuje La Sagrada Familiju, brdo Tibidabo i okean. I za kraj, Daglas navodi da je "tržište nekretnina u Španiji otvoreno za kupce iz celog sveta i dosta povoljnije u poređenju sa većinom američkih gradova, čak i sa gradovima srednje veličine".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bu

    28. jun 2023 | 09:07

    Kupio ga 1999 pa normalno da vredi sad te pare posle 24 god...neka neko kupi sad to isto za 250.000

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>