• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prijatelji spojili ušteđevinu da bi kupili trošnu kuću: Renovirali je i danas vredi 200.000 evra više

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odlučili su da proces renoviranja zabeleže i podele sa društvenom zajednicom na internetu

  • 0

Olamide Sojemi i Kalen Farli, bila su samo dvojica prijatelja koja su želela da žive odvojeno od svojih roditelja, a nisu ni slutili da će im odluka o zajedničkom životu promeniti svet iz korena. Danas, svoje dobro plaćene "frilens" poslove zamenili su Tik-Tok videima za renoviranje kuće.

Naime, njihova priča počela je još 2019. godine kada su poželeli da se osamostale, ali zbog visokih cena stanovanja u Londonu, to je bilo praktično nemoguće. Stoga su odlučili da spoje svoje ušteđevine i pokucaju na vrata banke.

- Skoro je nemoguće da kupite kuću u Londonu ako ste samo 'normalan' dvadesetpetogodišnjak - pričaju oni za Business Insider.

@bricks.and.disorder #answer to @im_siowei last one of these throwbacks whilst it’s still 2021 hehe #foryou #fyp ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Obojica su štedela od fakulteta, Farli je uštedeo 30.000 funti, a Sojemi 35.000 funti, ali radeći kao slobodni reklamni kreativci, njih dvojica nisu mislila da mogu da dobiju hipoteku. No ipak, dobili su zeleno svetlo. Specijalista za hipoteku odobrio im je 500.000 funti.

U januaru 2020. godine dobili su ponudu od 452.000 funti za trošnu viktorijansku kuću u istočnom Londonu. Jedini problem bili su njeni vlažni zidovi i zastareli dizajn.

Ipak, i pre nego što su saznali kakvi ih sve radovi očekuju u kući, odlučili su da sve snime i podele sa društvenom zajednicom na Tik-Toku, ispostaviće se da je to sjajna odluka.

Ne samo da su pomoću tih snimaka uspeli da završe kuću, već danas dobijaju i nove ponude, pa tako nakon svih muka i "dijetalne" ishrane, ovaj dvojac može da se pohvali da njihova kuća vredi više nego kada su je kupili, i to čak za 200.000 funti (0ko 230.000 evra).

@bricks.and.disorder When was your last trip to the dentist? 👺 #fixerupper #learnontiktok #ukhomerenovation #foryou #fyp ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

- Ova kuća je postala više od kuće. Sada je to naše sedište za nas, naša stranica i sadržaj koji kreiramo. To je postao naš posao - rekao je Sojemi.

Na njihovom Tik-Tok nalogu možete videti čitav proces renoviranja kuće, a baš sve, radili su sami.  Poput postavljanja sitnih pločica na podu kupatila, kompletnog uređenja kuhinje, izolacije na zidovima, pa i renoviranja dvorišne bašte.

(Telegraf Biznis)

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>