• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kameron prodaje kuću u kojoj je stvorio "Avatara": I to za osam puta veću sumu od one za koju ju je kupio

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oskarovac je rekao je da je koristio sobu na spratu, sa pogledom na okean, kao svoju biblioteku i kancelariju, gde je napisao delove "Avatara" i "Avatar: Put vode"

  • 0
James Cameron, Džejms Kameron kuća vila Foto: Hollister Ranch Realty/PLANET / Planet / Profimedia

Ogroman ranč reditelja Džejmsa Kamerona u Kaliforniji, gde je napisao blokbaster"Avatar", naći će se na tržištu za 33 miliona dolara.

Imanje na oko 100 hektara je u vlasništvu reditelja i njegove supruge od devedesetih godina, kada ju je Kameron kupio za 4,3 miliona dolara.

Oskarovac je rekao je da je koristio sobu na spratu, sa pogledom na okean, kao svoju biblioteku i kancelariju, gde je napisao delove "Avatara" i "Avatar: Put vode".

Dodao je da mu je pogled poslužio kao vizeulna inspiracija.

Nekretnina se nalazi u privatnoj stambenoj i poljoprivrednoj zajednici poznatoj kao "Hollister Ranch", koja ograničava stambeni razvoj, ostavljajući otvoren prostor za ispašu životinja i njihovo prirodno stanište.

Na imanju se nalaze dve kuće, koje se prostiru na oko 700 metara kvadratnih. Glavna rezidencija ima pet spavaćih soba, dok ona od drveta i stakla, sa pogledom na okean, ima dve kancelarije, teretanu, sobu za igru i pres centar.

Nakon kupovine kuće, proveli su godinu dana prepravljajući je, rekli su Kameronovi, postavljajući podove od kvarcita i obnavljajući originalno, prirodno drvo, koje je bilo obojeno i ofarbano.

- Prethodni vlasnik je koristio mnogo mermera - rekao je direktor "Titanika". "

- Vratili smo ga na nešto što se osećalo povezanim sa zemljom - dodao je.

Takođe, na ranču se nalazi i gostinjska soba, koja se prostire na 185 metara kvadratnih i teniski teren.

- Veliki bazen u stilu lagune, okružen palmama, 'skoro da ima osećaj havajskog letovališta' - rekao je reditelj.

Imanje ima štalu za jahanje od otprilike 2.200 kvadratnih metara, za koju je direktor rekao da je koristio za skladištenje helikoptera i raznih drugih vozila, ponekad radeći tamo na podmornicama za svoje razne podvodne ekspedicije. On je strastveni istraživač dubokog mora i pomogao je u dizajniranju podvodnih vozila. Imanje takođe ima platformu za sletanje helikoptera.

Takođe, imanje je u velikoj meri nezavisno u smislu energije, sa solarnom energijom i energijom vetra ukupne snage do 100 kilovata i dovoljno skladišta da ostane van mreže neograničeno.

Tokom proteklih nekoliko godina, ranč Hollister je bio žarište u debati o javnom pristupu plažama u Kaliforniji, a državni zvaničnici su obećali da će otvoriti javnu rutu kroz ranč do okeana.

Vlasnici zajednice su se odupirali nesmetanom javnom pristupu, rekavši da bi postavljanje infrastrukture poput puteva i parkinga za javnost negativno uticalo na netaknutu obalu ovog područja i ugrozilo divlje životinje.

Kao i mnogi njegovi susedi, Kameron je rekao da se zalaže za ograničavanje pristupa plaži, iz straha da će se "oštetiti i degradirati kao skoro svuda u Kaliforniji".

Kameronovi su rekli da su odlučili da prodaju nekretninu jer su "su rastrzani između mesta".

Naime, bračni partneri poseduju oko 5.000 hektara zemlje na Novom Zelandu i 10.000 hektara u kanadskom Saskačevanu, gde razvijaju nove hibride za fava pasulj i proteine na bazi biljaka.

Takođe provode vreme u Los Anđelesu, u blizini režiserskog studija na Menhetn Biču, i Ostinu u Teksasu, gde on takođe ponekad snima.

(Telegraf Biznis)

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>