• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Postaju vlasnici nekretnina za izdavanje za samo 100 dolara: Novi poslovni model uzdrmao tržište SAD

Vreme čitanja: oko 2 min.

Do sada je preko 200.000 investitora odlučilo da koristi ovaj jednostavan proces kupovine akcija

  • 0
Zajam, stan, kuća, kredit, iznajmljivanje, zakup Foto: Shutterstock

Sa više od 104 miliona dolara u nekretninama i poverenjem dobijenim od strane osnivača Amazona Džefa Bezosa, kompanija Ariived Homes izazvala je poremećaje na tržištu, omogućavanjem korisnicima da kupuju akcije najboljih američkih nekretnina za samo 100 dolara.

Poslovni model kompanije, koji je do sada privukao preko 200.000 investitora, je jednostavan: Kompanija kupuje porodične apartmane koji se iznajmljuju i daje svojim korisnicima priliku da kupe akcije nekretnine koja im se svidi. Investitori tada ostvaruju pasivni prihod kroz rentu dok njihove akcije skaču.

Prinosi na nekretnine su istorijski bili u skladu sa prinosima akcija. Za referencu, cene nekretnina u SAD su istorijski rasle između 5 i 12 odsto godišnje. Međutim, Arived ima strogi mehanizam koji će verovatno preokrenuti vagu u korist investitora i obezbediti godišnje stope na višem nivou, piše portal Benzinga.

Kompanija koristi nauku o podacima, a njen tim ima decenije iskustva u pretraživanju stotina tržišta širom zemlje u potrazi za porodičnim kućama sa najvećim potencijalom. Da bi se zaključio dogovor, konsultuju se lokalni agenti za nekretnine iz tog područja kako bi podelili praktične uvide koje često izostavlja analitika podataka.

Zatim, Arivedov investicioni komitet daje zeleno svetlo nekretninama koje najviše obećavaju, koje se zatim postavljaju na internet.

Jednom kada je imovina stavljena na listu nekretnina za izdavanje, neakreditovani investitori mogu kupiti akcije jednim klikom i obezbediti potpuno pasivan tok prihoda, bez glavobolja koje se obično povezuju sa posedovanjem kuće ili stana za zakup. Arived upravlja svakom imovinom, obrađuje zahteve za održavanje i pronalazi nove zakupce.

Dve vrste iznajmljivanja nude se kako bi se zadovoljili jedinstveni ciljevi investitora: Redovni zakupi, koji nude konstantan pasivni prihod i iznajmljivanje za odmor navedene na Airbnb-u i sličnim veb lokacijama, koje nude mogućnosti većeg prihoda. Investitori takođe mogu da minimiziraju nestabilnost tržišta ulaganjem u različite nekretnine sa 27 različitih tržišta nekretnina širom SAD.

Do sada je preko 200.000 investitora odlučilo da koristi Arrivedov jednostavan proces kupovine kako bi proširio svoje portfelje najperspektivnijim američkim nekretninama za izdavanje za jednu porodicu. Nakon procesa registracije koji je prilično standardan za onlajn investicione platforme, korisnici mogu da kupe akcije jednim klikom.

(Telegraf Biznis)

Video: Klimatski aktivisti uništili luksuznu jahtu vrednu 300 miliona dolara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>