• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mermerni kamini, 16 soba i tri vikendice: Prodaje se istorijsko imanje Boba Dilana u Škotskoj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glavna rezidencija od 1.700 kvadratnih metara, koja je prvobitno izgrađena između 1911. i 1915. godine, prošla je kompletnu restauraciju 2000. godine

  • 0
Imanja Boba Dilana u Škotskoj Foto: Jam Press/Knight Frank / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Nakon što je nedavno stavio svoju vilu sa 16 spavaćih soba u blizini Neti Bridža na prodaju, moglo bi se reći da srce kantautora Boba Dilana više nije u Škotskoj.

Dilan je pre skoro dve decenije 2006. godine, zajedno sa svojim bratom, kupio Aultmor Haus. U to vreme su platili 2,26 miliona funti, sa željom da prošire imanje. Sada, 82-godišnji roker je stavio velelepno imanje na tržište za oko 3,9 miliona dolara.

- Kupili su ga kao bazu - rekao je agent Tom Stjuart-Mur za škotski Daily Express. "Nisu mogli da ga koriste poslednjih godina i to je razlog za prodaju. Sve do vremena pre pandemije, Bob i njegov brat su obično odlazili tamo na nekoliko nedelja godišnje".

Smešten u Nacionalnom parku Kairngorm, imanje se prostire na ogromnih 24 hektara, okruženo bujnim šumama. Glavna rezidencija od 1.700 kvadratnih metara, koja je prvobitno izgrađena između 1911. i 1915. godine, prošla je kompletnu restauraciju 2000. godine. Od tada, Dilan i njegov brat su nastavili da rade na sređivanju imanja, uključujući ažuriranje sistema za grejanje i toplu vodu. Na imanju postoje i tri potpuno renovirane vikendice.

Unutar glavne kuće i dalje ima gomila istorijskih detalja. Mermerni kamini nalaze se u većini prostorija za prijem, komplikovani gipsani radovi na plafonima i lukovima, zajedno sa drvenim podovima.

Pored ulaznog hola, nalazi se soba za bilijar, salon i svečana trpezarija. Takođe, u prizemlju su dve kuhinje, kancelarija i dnevni boravak. Seoska kuća svakako odaje utisak mirne oaze i spolja. Šetnja okolo velelepnog dvorca otkriva dva vidikovca, centralnu fontanu, ograđenu baštu i živopisno jezerce. Naravno, postoji mnogo aktivnosti koje možete pratiti uz upečatljive poglede, uključujući travnjak za kroket. Ako ste zainteresovani, pokucajte na Dilanova vrata.

(Telegraf Biznis)

Video: Ovo su njeni planovi: Osnovana Facility Management biznis asocijacija Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>