• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedan od najvećih tenisera živeće uskoro na ovom prelepom imanju: Imaće teren, SPA, pogled na jezero

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novo imanje Rodžera Federera nalazi se u blizini Ciriha

  • 1
Roger Rodžer Federer kuća vila Foto: NORBERT SKALIČAN / News and Media / Profimedia

Teniska zvezda Rodžer Federer, jedan od najvećih svih vremena u tom sportu, živi u istoj zgradi kao i njegovi roditelji Robert i Linet u mestu Volerau, u Švajcarskoj.

Ali, slavni teniser sada, navodno, gradi novu, luksuznu kuću vrednu do 50 miliona dolara, u blizini u Rapersvil-Jona, gradića udaljenog 40-ak kilometara od Ciriha, odnosno nadomak Ciriškog jezera.

Severno od tog grada izdižu se Apencelski Alpi, a sudeći po fotografijama na kojima se vidi kako teče gradnja i po okolnoj prirodi, nema sumnje da će Federer uživati sa porodicom u novoj vili.

Inače, "zvezda Vimbldona" kupila je imanje još 2018. godine i od tada ga renovira. Kada budu završeni radovi, Rodžer, njegova supruga Mirka i njihovo četvoro dece, verovatno će se vrlo brzo useliti u svoju novu kuću.

Nekretnina se nalazi na samoj obali jezera, a imanje će posedovati i teniski teren, kao i spektakularan pogled na jezero. Međutim, teniser na sve to čeka nekoliko godina zbog blokada vezanih za pandemiju, kao i zbog kontaminiranog zemljišta, navodi The Sun.

U međuvremenu, smatra se da Rodžer i njegova porodica žive na drugoj strani jezera, u modernoj vili koju je Švajcarac izgradio od nule za 6,5 miliona funti 2014. Trospratna nekretnina se, navodno, sastoji od dva zasebna stana: jedan je za Rodžera i njegovu porodicu, a drugi za njegove roditelje.

Pošto se Federer izolovao u svom domu u Cirihu nakon pandemije, sva je prilika da nisu želeli da žure sa preseljenjem, već da budu blizu jedni drugima, u neposrednoj blizini. Takođe, kako piše magazin Hello, to znači da on i Mirka mogu imati pomoć oko dece.

Što se tiče same kuće koja se gradi kraj Ciriškog jezera, pored velikih prozora i balkona koji pružaju izvanredan pogled, ostale karakteristike uključuju bazen, spa centar, teretanu i podzemni parking.

Unutar kuće je moderan enterijer, sa belim zidovima, drvenim podnim pločama, visokim plafonima i prozorima od poda do plafona, koji "puštaju" prirodnu svetlost u prostor.

Ipak, sve do sada, Rodžer je svoj privatni život čvrsto držao u tajnosti, tako da praktično nema njegovih fotografija sa imanja. Ali, jasno je da je u pitanju ovaj krajolik, jer je teniser podelio nekoliko snimaka snežnih planina, valovitih brda i ledeno plavih voda, u saradnji s organizacijom Switzerland Tourism.

(Telegraf Biznis)

Video: Ćao nema više: Federerov oproštajni govor sa kraja karijere

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>