• 12
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako će izgledati najveći stambeni neboder na svetu: Pogodili ste, nalazi se u Saudijskoj Arabiji

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa preko 100 spratova, Burdž Bingati će uskoro nadmašiti njujorški Central Park Tauer, trenutno najviši stambeni toranj na svetu

  • 12
Budući najveći neboder na svetu Foto: Burj Binghatti / Ferrari / Profimedia

Novi neboder koji je na putu da transformiše horizont Dubaija krasiće zamršena kruna ukrašena tornjevima nalik dijamantima. Zgrada koja bi trenalo da bude gotova sledeće godine imaće više od 100 spratova, ali njena tačna visina još nije objavljena. 

Spajajući svoje bogato nasleđe i kultne arhitektonske i horološke kodove, nagrađivani investitor u Ujedinjenim arapskim emiratima Bingati udružuje se sa brendom luksuznog nakita i satova Jacob & Co kako bi predstavio najnovije obeležje Emirata.

Osmišljen da postane najviši stambeni toranj na svetu, Burdž Bingati odaje počast složenoj konstrukciji časovnika i estetici skupocenog nakita svog proizvođača. Izdižući se visoko iznad gradskog pejzaža, ultra-luksuzni hipertoranj formira vitku siluetu na čijem je vrhu elegantna kruna nalik kristalu.

Sa preko 100 spratova, Burdž Bingati će uskoro nadmašiti njujorški Central Park Tauer, trenutno najviši stambeni toranj na svetu, koji se nalazi na ponosnih 472 metra.

Neboder će otvoriti novu eru u uber-luksuznom životu, nudeći ekskluzivna stambena iskustva u uspešnoj gradskoj četvrti Biznis Bej. Na svom vrhuncu, najraskošniji penthausi će imati neograničen panoramski pogled na užurbani grad. Svaki će biti nazvan po vodećim satovima kompanije Jacob & Co, sa detaljima enterijera koje je zajednički dizajnirao sam globalni brend u svom prepoznatljivom stilu.

Burdž Bingati će takođe biti dom za više luksuznih sadržaja, uključujući infniti bazen sa pogledom na centar Dubaija, luksuzni spa centar i teretanu. Posvećeni tim konsijerža nudiće a la carte usluge kao što su dnevni boravak, telohranitelji, šoferi i privatni kuvari.

(Telegraf Biznis)

Video: Zavirite u novo ruho kultne zgrade Beograda: Animirani prikaz budućeg izgleda BIGZ-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nišlija

    15. avgust 2023 | 15:41

    Što me ova zgrada i još jedna u Rijadu podsećaju na Sauronovu kulu i Mordor...

  • Bungi

    15. avgust 2023 | 16:49

    Bolje da su svojim komšijama u Jemenu izgradili fabrike za desalinizaciju vode, da ne umiru od žeđi, nego što bacaju pare na ove gluposti.Koliko god visoku zgradu da napraviš, Bog je uvijek viši.

  • Boža zemunac

    15. avgust 2023 | 17:00

    Da mi tu poklone stan, nebi ga uzeo. NIKADA.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>