• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Menhetn paprenim kirijama tera ljude s elitnog ostrva: Jednosoban stan košta čak 4.400 dolara mesečno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prosečne i srednje cene su u julu dostigle rekorde i u opštinama Bruklin i Kvins

  • 0
menhetn Foto: Shutterstock

Kirije na Menhetnu su u julu 2023. dostigle još jedan najviši nivo svih vremena, što je treći rekord u poslednja četiri meseca, iako cene zakupa padaju u drugim delovima SAD.

U Njujorku se aktivnost iznajmljivanja obično razvija od proleća do vrhunca u kasno leto. Ove godine, zakupnine su ostale visoke i više puta su oborile rekorde, piše CNN.

Srednja cena iznajmljivanja stana na Menhetnu bila je 4.400 dolara u julu. To je više od 6% u odnosu na pre godinu dana i 2,3% više u odnosu na jun, kada su kirije iznosile 4.300 dolara.

Jednosobni stan u elitnom delu Velike jabuke imao je srednju cenu od 4.295 dolara, što je 7,4% više u odnosu na prošlu godinu; dok je dvosobni stan imao medijalnu cenu kirije od 5.200 dolara, a to je 4% više u odnosu na 2022.

Studio apartman se iznajmljuje po srednjoj ceni od 3.200 dolara, što je 6,7% više u odnosu na prošlu godinu. Ne samo da su srednje cene zakupa porasle, već je i iznos koncesija - ili podsticaja koje su nudili vlasnici - nastavio da opada.

Sve u svemu, prosečna cena kirije za sve stanove bila je 5.588 dolara.

Prosečne i srednje cene su u julu dostigle rekorde i u opštinama Bruklin i Kvins.

Srednja cena za sve stanove u Bruklinu bila je 3.950 dolara, što je povećanje od 16,2% u odnosu na pre godinu dana, a srednja cena za kirije u severozapadnom Kvinsu bila je 3.641 dolara, što je 15,7% više u odnosu na lane.

Više cene, dodaje CNN, "guraju" zakupce sa tržišta; dakle, za razliku od tržišta nekretnina širom zemlje, na kojem prodaja opada jer jednostavno nema dovoljno kuća za kupovinu, zalihe za iznajmljivanje na Menhetnu su u prilično dobrom stanju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>