• 75
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

U Guči nam iznajmili kuću "blataru": Ovce ispod prozora i sto iz rata za paprenu cenu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Već prvog dana, dočekala nas je informacija da je potreban depozit u vrednosti od 100 evra

  • 75
Guča smeštaj Foto: Telegraf.rs

Prateći zvuk trube koja se jedina u svetu čuje, a dolazi iz Guče krenula je i ekipa Telegrafa. Reportaža zbog koje smo i krenuli, pored sjajnog provoda dobila je još jednu notu - smeštaj.

Niko od nas nije odrastao na dvoru, ali ono što se izdaje za vreme Guče je, blago rečeno sramotno. Naime, rezervisali smo smeštaj nekoliko dana pred put, na sajtu gde smo se informisali o istom, dobili smo sjajne fotografije, ali kada smo stigli sačekalo nas je pravo iznenađenje - kuća od blata i sto iz rata.

Na kraju sela Rtari, nalazi se mala kuća, takozvana "blatara" (mi smo je tako nazvali).

To je naš smeštaj, dve sobe, plafon visine jedva 1,80, mrežica protiv komaraca zalepljena selotejpom, sto sa dva skraćena nogara, te tako dok pijete kafu morate da držite balans da vam ista ne bi završila u krilu.

A ukoliko se to desi,  sami sebi morate da pomognete, jer je prva ambulanta na 20 kilometara kroz šljivike, livade i kozje staze.

No, to nije prvi šok.

Već prvog dana, dočekala nas je informacija da je potreban depozit u vrednosti od 100 evra. Za šta? Stari kredenci, stari kreveti i voda u balonima u slučaju da ova sa česme nestane...

Dali smo, teška srca... Želite hranu? Može, ali plaćate kao da ste u Hiltonu.

Ukoliko želite hranu, obilazak šume ili nešto iz prodavnice, možete da dobijete po "simbolični" cenama. Samo nas jedna stvar zanima, koliko je zapravo hrana sveža, budući da je ima dosta u ponudi a svi znamo da se sarma ne kuva tek tako....

Klime ima, ako otvorite prozor i napravite promaju. Na pitanje da li imamo klimu, rečeno nam je ne, ako nam je hladno, imamo šporet na drva, TV i internet su misaona imenica, a domet špansko selo.

"Pazite mi na radnu ploču"

Kada smo dobili ponudu da hranu, videli smo istog trena da mi tu opcije nećemo odabrati. Nakon tri dana boravka, vlasnik nas je pozvao i zamolio sledeće: Vidim da hranu niste naručivali, ako spremate vašu, što kod nas nije običaj, molim vas da pazite na radnu ploču ako nešto sečete, može da se ošteti!. Kako reagovati na ovo?

Pored radne ploče koja je već uništena, nismo dobili ni šerpu, ni peškire, ni posteljinu rezervnu već samo jednu za pet dana.

Pored toga, kada smo odlučili da raširimo trosede, imali smo šta i da vidimo - arheološko nalazište od prašine, dok vam je ispod prozora stado ovaca.

APEL za sve: Ukoliko dolazite u Guču, obratite pažnju na to gde uzimate smeštaj, jer se neretko desi da završite u kući blatari, daleko od civilizacije a to vam debelo naplate, kao nama. Plus, vam traže depozit u vrednosti, rekao bih, svih stvari u kući.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    12. avgust 2023 | 14:17

    Smeštaj je apsolutno adekvatan kako manifestaciji, tako i geografiji. Ako ste hteli u Guči da budete smešteni u hotelu sa 5 zvezdica gde 3 puta dnevno menjaju peškire, niste se informisali da je najbliži 150 km udaljen. Gde ste pošli, to ste i dobili. Mogli su i vukovi da vam zavijaju pod prozorom.

  • Joja sa Kozare

    12. avgust 2023 | 14:16

    Samo derite sa cenama,brzo cete upropastiti Gucu i posle vam ostaje samo da cuvate ovce.

  • Kiki

    12. avgust 2023 | 13:31

    Kome se ne svidja ne mora da je uzme...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>