• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lep pogled je u Londonu skup: Kupci za stan na dobrom mestu daju 137 odsto više novca

Vreme čitanja: oko 1 min.

U uglavnom ravnom gradu koji je gusto naseljen zgradama, istinski veličanstveni pogledi su relativno retki

  • 0
Vesminsterski most, London, Temza Foto: Pixabay

Londonski kupci u potrazi za zavidnim pogledom na grad mogu očekivati da plate do 137 odsto više novca, pokazuje izveštaj londonske agencije Benham i Rivs.

Cena nekretnine sa "dobrim pogledom", kao što je pogled na obrise grada, zelene površine ili reku Temzu, iznosi u proseku milion funti, odnosno 1,26 miliona dolara. To je minimum 93 odsto više od ukupne prosečne cene kuće u Londonu od 525.629 funti, navodi se u izveštaju.

Međutim, u južnoj londonskoj opštini Lambet, imanje sa pogledom košta u proseku 1,3 miliona funti, što je čak 137 odsto više od prosečne tražene cene od 545.537 funti. To je najveća premija u gradu, piše Mansion Global.

- Najbolji pogledi koje London može da ponudi koštaće vas mnogo novca. To je slučaj ponude i potražnje. U uglavnom ravnom gradu koji je gusto naseljen zgradama, istinski veličanstveni pogledi su relativno retki - rekao je Mark fon Grunder, direktor kompanije Benham i Rivs.

Merton, u jugozapadnom Londonu, ima drugu po veličini premiju za nekretninu sa pogledom. Tamošnji kupci mogu očekivati da će platiti oko 120 odsto više od prosečne tražene cene, a slede Kensington i Čelsi u centralnom Londonu (109 odsto), Luišam u jugoistočnom Londonu (108 odsto) i Enfild u severnom Londonu (105 odsto).

Vlasnici ovih kuća su relativno "imuni" na padove cena.

- Zato vlasnici kuća koje se nalaze na ovakvim mestima, mogu biti uvereni da će njihova imovina postići visoku cenu čak i na nestabilnom tržištu nekretnina - kaže on.

Harou, opština u severozapadnom Londonu, pogled košta samo 17 odsto, u Brentu dodatnih 25 odsto, dok u Ealingu u zapadnom Londonu košta dodatnih 26 odsto.

(Telegraf Biznis)

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>