• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je imanje koje je na "bunkeru milijardera" kupio Bezos pre obilaska Jadrana skupocenom jahtom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Transakcija postavlja novi rekord cena za ultra-ekskluzivnu ostrvsku enklavu

  • 0
Jeff Bezos, Džef Bezos Foto: Joshua Okari/Shabba / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pre dolaska u Hrvatsku, milijarder Džef Bezos, osnivač Amazona, je za 68 miliona dolara kupio imanje blizu Majamija, na veštačkom ostrvu Indian Krik, poznatom pod nadimku "Bunker milijardera", gde nekretnine poseduju i brojne druge slavne ličnosti poput Ivanke Tramp, Toma Brejdija, Džareda Kušnera…

Izgleda da Džared Kušner i Ivanka Tramp dobijaju još jednog mega bogatog komšiju na Floridi. Blumberg navodi da su Džef Bezos i njegova verenica Loren Sančez, tajni kupci koji su izdvojili 68 miliona dolara za imanje na obali na ostrvu Indijan Krik u Majami Biču. Posao je zaključen u junu, nekoliko meseci nakon što je Bezos preuzeo svoj brod Koru vredan pola milijarde dolara, i ubrzo nakon što se par verio.

Transakcija postavlja novi rekord cena za ultra-ekskluzivnu ostrvsku enklavu, koja se obično naziva "Bunker milijardera" zbog neobičnog broja milijardera koji poseduju kuće na malom ostrvu. Prethodni rekord od 49,9 miliona dolara postavljen je 2019. godine. 

Sa manje od tridesetak kuća na obali koje okružuju privatni golf teren sa 18 rupa, ostrvo je dostupno samo preko jednog mosta ili čamcem.

Bezbednost je najvažnija, pa je stoga ulaz na most dobro čuvan, a privatne bezbednosne snage patroliraju ostrvom, na kopnu i na vodi, 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

Ovo imanje zvanično nije bilo na tržištu, ali poreska evidencija i drugi izvori pokazuju da je jednospratna vila izgrađena 1965. godine i proširena 1985. na oko 1.000 kvadratnih metara, sa tri spavaće sobe i tri kupatila. Dupla parcela obuhvata 2,75 hektara i uključuje dug prilaz na prednjem delu kuće, dok sekundarni prilaz omogućava pristup garaži. Tu je i bazen.

Bezos je navodno zainteresovan i za susedno imanje, još veću i raskošniju palatu od 1.700 kvadratnih metara, koja je poslednji put prodata 2014. za 28 miliona dolara, a sada je na tržištu po neverovatnoj ceni od 85 miliona dolara.

Kušner i Tramp su smešteni u iznajmljenom stanu dok renoviraju kuću na ostrvu Indijan Krik od 8.500 kvadratnih metara koju su kupili 2021. za 24 miliona dolara, a prošle godine je bivša manekenka Victoria Secret Adriana Lima prodala za oko 40 miliona dolara kolumbijskom bankaru.

Šef Amazona i jedan od najbogatijih ljudi sveta, nakon kupovine se uputio u obilazak hrvatske obale. Posetio je i ostrvo Šipan u dubrovačkom akvatoriju, a pre šetnje istorijskim jezgrom Dubrovnika ručao je u restoranu u Luci Šipanskoj.

Bezosu i njegovoj verenici Loreni Sančez društvo na putovanju prave poznati glumac Orlando Blum i pevačica Kati Peri, ako i muzičar Ašer.

(Telegraf Biznis)

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>