• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U gradiću iz našeg komšiluka cena kvadrata 5.000 evra: Skuplji je i od Rovinja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najbolje će proći oni koji nekretninu kupuju u Karlovcu, jer je u "gradu na četiri reke" - kvadrat najjeftiniji

  • 0
Opatija, panorama grada Foto: Milena Đorđević

Mondenska Opatija, gradić u Kvarneru (najvećem morskom zalivu hrvatskog dela Jadrana), decenijama unazad uživa poseban, elitni status, ali se čini da su cene, ipak, otišle predaleko.

Naime, prema pisanju Poslovnog dnevnika, prodavci sve češće traže nerealne cene, a primer za to je cena kvadrata u Opatiji koja u proseku iznosi 4.932 evra.

Podsećamo, juče smo pisali o sobi u Zagrebu koja se prodaje kao "garsonjera", i to po ceni od 40.000 evra.

Rastu cena nekretnina, konkretno u Hrvatskoj, umnogome je doprineo dugogodišnji procvat turizma, a analiza sajta za oglašavanje Crozilla - sugeriše da se trend rasta cena nastavlja.

Međutim, od grada do grada u Hrvatskoj, razlike u ceni su velike: od 1.350 do 5.000 evra po kvadratu, koliko je u Opatiji.

Najbolje će proći oni koji nekretninu kupuju u Karlovcu, jer je u "gradu na četiri reke" - kvadrat najjeftiniji. Sa druge strane, zanimljivo je da je Opatija skuplja i od ultra-popularnog Rovinja, ali i od Umaga.

U Umagu je prosečna cena kvadrata 4.257, a u Rovinju 4.154 evra. Svakako, ni jug Hrvatske ne zaostaje kada je reč o visokim cenama, a u tom delu zemlje prednjače Split i Dubrovnik, gde je cena po kvadratu oko 4.000 evra.

Crozilla dalje navodi da su u hrvatskoj prestonici cene kvadrata čak 40% manje, nego u gorepomenutim gradovima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>