• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bračni par izgradio montažnu kuću na iznajmljenom placu za 80.000 evra: Evo u čemu je caka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako mala, projektovana je da odgovara svrsi - udoban dom za par bez potrebe za kompromisom.

  • 0
Montažna kuća gradnja Foto: Shutterstock

Bračni par arhitekata sa Novog Zelanda izgradio je kuću od 42 kvadrata na iznajmljenoj parceli, pa je upravo to bio razlog zašto je ona morala da bude mobilna.

Iako mala, projektovana je da odgovara svrsi - udoban dom za par bez potrebe za kompromisom. Rešenje, u koje staju četiri kreveta, nazvano je "Studio House".

Ipak, ova ideja dolazi i sa cenom, i to od 82.650 evra. Prednost je u tome što je rađena po principu povezanih modula, koji se lako mogu ukloniti iz temelja, unutar maksimalnih dimenzija prikolice.

Ako je potrebno, naknadno se mogu dodati dodatni moduli, poput spavaće ili pak radne sobe. Kuća u svom sadašnjem obliku nije gotova celina, već je ona manifestacija potreba ovog trenutka u vremenu i verovatno će rasti i razvijati se kako se te potrebe menjaju piše Jutarnji.hr.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Simon Devitt (@simon_devitt)

Za potrebe izgradnje korišćeni su prirodni manerijali, a zanimljivo, za ovaj projekat nije korišćena boja.

Kao istraživanje pristupačnog puta do vlasništva nad kućom, održiviji pristup izgradnji i svedočanstvo pogodnosti života u manjim prostorima, kuća služi kao model za alternativni način življenja i radikalnu promenu u načinu na koji ćemo razmišljati o "kući", zaključuje hrvatski list.

Telegraf Biznis često piše o montažnim kućama, a ukoliko se opredelite za ovakav način izgradnje, važno je da znate 3 saveta kako da odmaknete dalje od temelja i izbegnete prevaru.

(Telegraf Biznis)

Video: Kuća na točkovima: Penzioner našao idealno rešenje za život i putovanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>