• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kuće u Rusiji skuplje 73 odsto, a vlast ne radi ništa da smanji troškove

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vitali Mutko, direktor finansijske institucije za razvoj stambenog sektora, smatra da postoji niz alata koji se mogu primeniti da bi se uravnotežilo rusko tržište nekretnina

  • 0
rusija, kuće u rusiji Foto: Shutterstock

- Rusija bi trebalo da bude efikasnija u urbanističkom planiranju i da eliminiše administrativne barijere, kako bi pomogla u smanjenju cena stanova - rekao je Vitali Mutko, direktor finansijske institucije za razvoj stambenog sektora.

Govoreći na Istočnom ekonomskom forumu (EEF) u Vladivostoku, šef Dom.rf-a je primetio da su cene stambenih objekata u Rusiji skočile za 73% u poslednje dve do tri godine, i pozvao vlasti da preduzmu korake za smanjenje troškova.

- Možemo govoriti o neto ceni [stambenog prostora], ali tržište treba da bude uravnoteženo, ponuda i potražnja, pre svega. Naravno, trebalo bi da rastu i prihodi domaćinstava i njihova kupovna moć - smatra Mutko, a piše RT.

Smatra da postoji niz alata koji se mogu primeniti da bi se uravnotežilo rusko tržište nekretnina i da bi se smanjile cene, a posebno je predložio "kompetentno master planiranje i korišćenje potencijala urbanog planiranja".

Ovaj zvaničnik je istakao i važnost efikasnog inženjeringa u fazi izgradnje, kako bi se smanjile cene i kuće učinile pristupačnijim za Ruse. On je takođe pozvao vlasti da uklone prekomerne administrativne barijere za investitore.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>