• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kvadrat u Bujanovcu 50.000, na Savskom vencu prodat za pola miliona: Jesu li u vašoj opštini pale cene?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored beogradskih opština, po visokim cenama izdvojili su se i Novi Sad i Čajetina

  • 1
stanovi novogradnja Jakovo panorama Foto-kolaž: Shutterstock

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Srbiji, u prvoj polovini ove godine iznosila je 214.017 dinara, što predstavlja smanjenje od 1,8 odsto u odnosu na drugo polugodište prošle godine, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Cene stanova u posmatranom periodu kretale su se u intervalu od 52.481 dinar po kvadratnom metru u Bujanovcu, do 489.634 dinara u beogradskoj opštini Savski venac.

Posmatrano prema opštinama, najviše cene novoizgrađenih stanova zabeležene su u beogradskim opštinama, gde je prosečna cena u gradskim naseljima opala za 0,6 odsto u odnosu na drugo polugodište prošle godine i iznosila je 314.955 dinara po metru kvadratnom.

Pored beogradskih opština, po visokim cenama izdvojili su se i Novi Sad, Čajetina, niška opština Medijana, Vrnjačka Banja i Sokobanja.

Površina prodatih novoizgrađenih stanova u proseku je iznosila 55 kvadratnih metara.

Da li je pala cena kvadrata stana u vašoj opštini

Glasajte

Da li ste vi primetilu u vašoj opštini? Da li je pala cena stanova? Pišite nam u komentarima ili nam odgovorite u anketi:

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    17. septembar 2023 | 20:26

    U Valjevu je novogradnja1600e/m2.Kuće građene po svim standardima,udaljene od samog centra 1000-2000m su oko 1200e/m2.Mnogi su počeli kuće da kupuju.Deljive su za više porodica.Imaju dvorište,parking mesto,za igranje dece,lep pogled,privatnost...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>