• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od četvrte godine njen dom je zamak: Ludoviča živi kao princeza, a od skoro joj se i vi možete pridružiti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zamak ima 45 soba i u porodici je već 900 godina

  • 1

Italijanka Ludoviča Sanazaro Nata (21) na prvi pogled ja kao i sve devojke njenog uzrasta - veruje u horoskop i jako joj je važno da naglasi da će "uskoro napuniti 22 godine". 

Ipak, jedan upečatljiv detalj u njenom životu, čini je potpuno "drugačijom" od drugih. Naime, ova devojka živi u pravom pravcatom zamku od svoje četvrte godine.

Srednjovekovna tvrđava, sa 45 soba, pripada njenoj porodici već 28 generacija. Njeni potomci su koristili zamak prvenstveno kao letnjikovac, ali su 2006. Ludovičini roditelji odlučili da se presele iz Milana i da zamak postane njihov stalni dom.

- To je bilo tako normalno za mene - priča mlada devojka za CNN.

Zamak ima 18 spavaćih soba, 9 kupatila, nekoliko dnevnih boravaka, biblioteku, balon i trpezariju i ko zna koliko tajnih prolaza. Ludovičini roditelji su ubrzo shvatili da u zamku igre žmurke mogu dugo trajati.

@thecastlediary nothing will stop me from wearing my vintage clothes, not even cleaning #castle #italia ♬ Waltz No.2 - Cihat Aşkın

- Roditelji ponekad nisu mogli da me pronađu jer sam se sakrivala u ormarima - prepričava.

Ludoviča je u jednom momentu počela da deli svoj život u zamku i sa svetom, pa tako sada njen profil na TikTok-u broji 1,7 miliona pratilaca.

- Život u zamku je veoma jedinstven i poseban. To je skoro 900 godina istorije - priča Ludoviča.

Od skoro, zamak je otvoren i za posetioce, pa tako ko poželi da iskusi "bajkovit" momenat, može prenoćiti u nekoj od soba.

- Moj tata je odlučio da omogućimo noćenje uz doručak u zamku jer želi da ljudi vide i udahnu ovu stvarnost - kaže Ludoviča, koja bi volela 2025. godine da organizuje svoj prvi bal.

@thecastlediary Meet me at the top of the tower 🌅 #castle #aestethetic #princess #tower #foryou ♬ Dernière danse - Indila

- Imamo tako nešto jedinstveno i posebno što želimo da podelimo sa ljudima - zaključuje.

(Telegraf Biznis)

Video: Miroslav Terzić prodaje kuću u Senti sa prelepim poljem lavande

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>