• 9
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"U 32 kvadrata sa dvoje dece, sasvim dovoljno": Pitali smo Beograđane koliko je kvadrata potrebno za život

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na osnovu odgovora, osamdesetak kvadrata je minimum

  • 9

Ekipa Telegraf Biznisa prošetala je Knez Mihailovom u potrazi za odgovorom "koliko je kvadrata potrebno za život". Proverili smo i u kolikim stanovima sugrađani žive, te da li su u pitanju nasleđene nekretnine ili su ih sami kupili.

Podsetimo, najskuplji kvadrat u trećem kvartalu prodat je u Beogradu za blizu 10.000 evra, dok je najveća izdvojena suma za stan, ukupne površine 346 kvadrata, iznosila 2.219.888 evra.

Ipak, naši ispitanici su nešto "skromnijih apetita", pa se tako snalaze i sa 32, većini je minimum nekretnina od 80 kvadrata, dok jedna devojka kaže da "ako ima ljubavi, kvadratura nije bitna".

Sve odgovore možete čuti u našoj anketi sa početka teksta.

Zgrada stanovi kljucevi od stana kuće Foto-ilustracija: Pixabay

"32 kvadrata, sasvim dovoljno"

Stiče se univerzalni utisak da je osamdesetak kvadrata neki minimum "za život", ali i da veliku ulogu igra i veličina porodice.

- Ako je velika familija treba veća kvadratura i obrnuto - kažu nam sugrađani i dodaju da ako se kupuje "može da bude i manja".

U prilog tome govori i konstatacija jednog momka koji živi u 32 kvadrata sa suprugom i dvoje dece.

- Kupio sam stan, zavisi kako vi to gledate, ja smatram da je 32 kvadrata sasvim dovoljno. Živimo supruga, dvoje dece i ja - rekao je on za Telegraf Biznis.

Kao da je znala odgovor ovog muškarca, jedna devojka nam je odgovorila da je njoj 40 kvadrata malo, ali da "ako ima ljubavi, nije bitna kvadratura".

Sugrađani mahom žive u nasleđenim stanovima, dok je mali procenat ispitanih kupio svoju nekretninu. Radi se o kvadraturama od 56 pa sve do 130 kvadrata.

Jedan odgovor takođe nam je bio zanimljiv, par živi u 250 kvadrata, ali ne u Beogradu već u Belgiji.

A u koliko vi kvadrata živite i koliko smatrate da je minimum? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Molim

    24. novembar 2023 | 21:34

    Ali 32 kvadrata za celu porodicu?????? Zašto maltretirate tu decu, pobogu

  • Jasna

    24. novembar 2023 | 22:30

    Zivimo u 36 kvadrata, suprug i dvoje male dijece. Kuhinja, kupatilo odvojeno, i jedna soba koja nam sluzi za dnevnu i spavacu sobu. I daaaa, malo je, pogotovo sto imamo jako aktivnu dijecu i nemaju dovoljno prostora. A dane kazem kakve stanare imamo, ne daj Boze nikome. Ako Bog da, kupicemo nesto vece.

  • Renata

    24. novembar 2023 | 21:50

    U 70kv u kiriji. Ja i odrastao sin koji bi trebao da se zeni uskoro. Malo nezgodan raspored prostotija u dvoiposobnom stanu, moracu se seliti u trpezariju. Spavaca soba, radna soba trpezarija i kuhinja.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>