• 2

Vreme čitanja: oko 4 min.

Sve prednosti života kraj parka i u blizini reke: Komfor stanovanja, ali i savršena prilika za investiranje

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 4 min.

Beograd je bogat jer ima dve prelepe reke, Dunav i Savu, a kvart Beograd na vodi vam omogućava da spojite lepo, otmeno i korisno

  • 2
BW King's Park Foto: BW King's Park

Kažu da gotovo nikada nije idealno vreme za kupovinu nekretnine, jer dok vi čekate da se sve "kockice slože" - možete propustiti izvanredne prilike. Ako pričamo o samom stanu, naravno, bitno nam je da on bude lep, komforan, na dobroj lokaciji i da ima nama prihvatljivu cenu, ali je isto tako važno da obratimo pažnju na okruženje.

Zelenilo i voda nas leče, mentalno i duhovno, i to više nije tajna: mnogi se u današnje okreću uređenim kompleksima tako da budu blizu centra grada, dobro snabdeveni i pozicionirani, ali i da mogu uživati u prirodi i njenim blagodetima. Štaviše, čuveni Ivo Andrić je gajio posebnu ljubav prema Savi, tvrdeći da su mu najsrećniji dani u životu bili oni koje je pre rata provodio kupajući se u reci.

Beograd je bogat jer ima dve prelepe reke, Dunav i Savu, a kvart Beograd na vodi vam omogućava da spojite lepo, otmeno i korisno. Svaki njegov deo je specijalno osmišljen i dizajniran, a pažnju kupaca sve više privlače zgrade u Savskoj ulici: BW Quartet 1, 2, 3 i 4, BW Lumia, BW Eterna, BW Sensa i BW Echo.

Savska ulica, inače, postaje sve popularnija u našoj prestonici, privlačeći i domaće i strane kupce, baš kao i Savski park, jedan od najlepših u Beogradu. 

Zašto odabrati baš Beograd na vodi?

Na sreću, ne morate da donosite odluke "ili - ili", kada danas birate svoj idealni dom. U ovom delu Beograda uživaćete u svom miru, reci, prelepom parku, ali ćete istovremeno biti u samom jezgru prestonice. Ne morate čak ni da napuštate ovaj kvart, jer su u blizini tržni centar Galerija, ali i moderni kafići, restorani - idealni za prvu jutarnju kafu ili večeru sa prijateljima.

Ono što odlikuje nove zgrade duž Savske ulice jeste moderan dizajn uz dašak autentičnog duha starog Beograda, kojim odišu zgrade niže spratnosti. Pored recepcije sa obezbeđenjem, zgrade imaju i unutrašnje dvorište namenjeno stanarima, gde će vam, osim privatnog prostora za odmor, odvojenog od gradske gužve, na raspolaganju biti i dečije igralište.

Savski park Foto: Stella Production

Kao što smo već rekli, sva važna mesta su vam u blizini, a kako živimo u brzo, moderno vreme, svima nam je bitno da ne "gubimo minute/sate" u saobraćaju. Beograd na vodi vam pruža lagodnu svakodnevicu, manje stresa, a više zabave i uživanje.

Sa jedne strane je park, sa druge strane poslovno okruženje. Zar to nije ono što svi želimo - dovoljno vremena i za privatne aktivnosti i za poslovne obaveze? Upravo to je jedna od najvećih prednosti života u zgradama duž Savske ulice. Smeštena na pravom mestu – u Park distriktu Beograd na vodi, prepoznatljivom po zelenilu Savskog parka, ova lokacija vam omogućava da šetate pored reke, igrate se sa klincima pre vrtića ili da džogirate rano ujutru.

Na svega dva minuta šetnje nalazi se i rekonstruisani Savski trg, kao novo centralno mesto okupljanja u gradu, gde slobodno vreme možete provesti u šetnji uređenim pešačkim platoom, okruženim zelenilom, odakle se pruža pogled na monumentalnu zgradu bivše Železničke stanice. Naravno, sa svojim raznovrsnim aktivnostima, tokom cele godine vam je na raspolaganju i Sava Promenada.

Život u prirodi donosi barem 5 ključnih benefita

Blizina parka, vode, drveća, cveća pruža vam utisak da niste u gradu, ali ipak jeste - i to u centru.

  1. Poznate su vrednosti koje parkovi donose gradu u kome se nalaze, međutim, kada govorimo o ličnim benefitima, istraživanja pokazuju da ljudi koji žive u blizini parkova vode aktivniji život. To znači da ćete se više kretati, voziti bicikl, trčati, vežbati, što je sve preduslov za srećniji i zdraviji život.
  2. U današnje vreme je teško eliminisati stres, ali ga možete redukovati. Opšte je poznata jaka veza između dobrog raspoloženja i zelenih površina - pogled u zelenilo i okruženost prirodom, dokazano, donose manji nivo stresa, kao i smireniji i pozitivniji stav.
  3. Roditeljima je, takođe, veoma važno gde i kako im deca odrastaju. Imati u blizini doma park u koji možete da izvedete decu - znači da možete provoditi kvalitetno porodično vreme. Dok se deca igraju u Savskom parku, uz mnogobrojne sadržaje namenjene baš njima, vi možete biti fizički aktivni blizu njih ili ih jednostavno posmatrati sa terase svog stana.
  4. Pogled na jedan od najvećih gradskih parkova je samo po sebi prestiž u svim svetskim metropolama, pa i u Beogradu. U zavisnosti od orijentacije, stanovi zgrade BW Quartet, kao i objekata BW Lumia, BW Eterna, BW Sensa i BW Echo, gledaju na uređeno unutrašnje dvorište ili Savski park.
  5. Savršena prilika za investiranje. Što je nekretnina bliža zelenoj površini, tako se njena vrednost povećava. Zato je ulaganje u stan u ovom delu grada i kvarta odličan poslovni potez. Zgrade nisu samo idealno pozicionirane uz park, već su i odlično povezane sa ključnim tačkama u gradu.

Ukoliko želite da budete kupac stana u najuređenijem delu grada, u blizini reke i zelenila, možete se registrovati OVDE i uz pomoć prodajnog savetnika izabrati stan koji najviše odgovara vašim potrebama i životnom stilu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>