• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Priča o najusamljenijoj kući na svetu: Verovalo se da ju je napravio milijarder za slučaj zombi apokalipse

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kuća je izgrađena 1950-ih na udaljenom ostrvu

  • 0
Najosamljenija kuca na svetu Foto: Marli Miller/UCG/Universal Images Group / Universal images group / Profimedia

Pred vama je priča o "najusamljenijoj kući na svetu". U pitanju je jedna jedina kuća ofarbana u belo, koja se nalazi na sredini Eliada - udaljenog i malenog ostrva na južnoj obali Islanda. Ostrvo je veliko 110 hektara i dom je velike populacije nordijskih ptica poznatih kao morski papagaji, kao i drugih vrsta ptica. Iako kuća deluje jezivo, priča iza njene izgradnje na tako udaljenom ostrvu, nije ništa neobično.

U mnogim pričama se tvrdi da je kuću izgradio milijarder u situaciji zombi apokalipse, ali to nije tačno navodi sajt Travel. Kuća je izgrađena 1950-ih kao lovački dom od strane Lovačkog udruženja Eliada, koji povremeno dolaze u to područje da love morske papagaje. Uprkos tome što je to dom privatnog lovačkog kluba, posetiocima je dozvoljeno da posete kuću i iako noćenje u ovako usamljenoj kući nije uobičajeno iskustvo, svakako je vredi doživeti bar jednom.

Najusamljenija kuća na svetu ostaje kontroverzna tema za mnoge. Pojedine sablasne fotografije su čak navele neke ljude da nagađaju da je to samo Photoshop, ali posetioci ove kuće znaju bolje, prenosi portal Travel.

Da biste došli do kuće, morate unajmiti brod sa nekih od obližnjih ostrva. Baš kao i mnoga krstarenja islandskim vodama, putovanje do ovog ostrva karakterišu niske temperature i talasi koji ponekad mogu biti izuzetno zastrašujući.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Hörður Kristleifsson - Iceland (@h0rdur)

Kada stignete do ostrva, i uputite  se ka najusamljenijoj kući, primetićete da je ograđena žičanom ogradom. Iako poenta ovoga nije jasna, odaje se utisak da neko stalno boravi u kući. Gledajući je iz daleka, čovek bi pomislio da je hladna i neprijatna, ali atmosfera unutrašnjeg dela kuće odiše drugačije. Sa skromnom sofom, kaminom i trpezarijom opremljenom velikim stolom i nekoliko uglačanih stolica, iznenađujuće je udobno u najusamljenijoj kući na svetu.

Dalje unutar kuće je spavaća soba koja je poređana sa do 10 udobnih kreveta i nekoliko jastuka. Tu je i kuhinja opremljena kuhinjskom opremom i ostava napunjena nekim namirnicama kako bi posetiocima bilo udobno tokom nekoliko dana njihove posete. Radionica sa nekim alatima i blistavo kupatilo opremljeno umivaonikom, tušem, wc-om i ogledalom su još neke stvari koje se mogu naći u okviru osamljene brvnare.

Da bi poseta ovoj kući bila zanimljivija, postoji knjiga u kojoj posetioci beleže svoja imena i datum posete. Knjiga beleži i broj posetilaca ove kuće i verovali ili ne, ima ih na hiljade.

Kao što se i očekivalo od takve kuće na osami, nema tekuće vode, iako se kišnica nekako skladišti i koristi za razne kućne potrebe. Mnogi izvori tvrde da kuća nije opremljena strujom, ali čini se da žice i sijalice oko kuće sugerišu da bi mogla biti prisutna. Noću pada mrak i prevladava samo zvuk stalnih talasa mora. Gusta magla koja okružuje ostrvo takođe ga čini osamljenijim sa slabom vidljivošću. Bez obzira na neobičnu prirodu i brojne priče koje okružuju ovu osamljenu islandsku ložu, ona ostaje uzbudljivo mesto za istraživanje dok ste na Islandu.

(Telegraf Biznis)

Video: Miroslav Terzić prodaje kuću u Senti sa prelepim poljem lavande

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>