• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Umro je pre 33 godine, sada za njegov dom traže minimum 35 miliona evra: Vila legendarnog muzičara na prodaju

V. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vila ima 8 spavaćih soba, salon, biblioteku i vrt od kog zastaje dah

  • 0
Freddie Mercury Foto: Tanjug/AP, Profimedia/PA / PA Images

Utočište legendarnog Fredija Merkjurija, dom u kome je proveo poslednju deceniju svog života, prodaje se po prvi put u poslednje 4 decenije. Ova prelepa kuća poznata kao Garden Lodž, sazidana je u neo-džordžijanskom stilu i nalazi se u otmenoj londonskoj četvrti Kenzington.

Agencija Najt Frenk koja prodaje kuću prihvataće samo ponude veće od 30 miliona funti (35 miliona evra). Takođe, ova nekretnina nije javno izlistana.

Merkjuri je navodno svoj dom kupio za keš 1980. godine. Kako je navedeno u jednoj Fredijevoj biografiji, kuća je tada bila oglašena za 500,000 funti, prenosi AP.

- Video sam kuću, zaljubio se u nju i u roku od pola sata ona je bila moja-  navodno je rekao Fredi.

On je izvršio obimno renoviranja kuće i napunio je dragocenim umetničkim delima, uključujući dela Pikasa, Dalija i Matisa.

- Volim da budem okružen sjajnim stvarima. Želim da živim viktorijanski život, zatrpan izuzetnim stvarima - rekao je Merkjuri.

Vilu sa osam spavaćih soba i svu svoju imovinu on je ostavio svojoj bliskoj prijateljici i bivšoj devojci, Meri Ostin, koja je tamo živela. Ona je zaradila milione prodajući kolekciju njegovih scenskih kostima, umetničkih slika i tekstova pesama tokom prošle godine. Kuća je stavljena na prodaju krajem prošlog meseca.

- Ova je kuća bila najveličanstvenija kutija uspomena, jer ima toliko ljubavi i topline u svakoj sobi. Bilo je zadovoljstvo živeti ovde i imam mnogo predivnih uspomena. Sada kada je prazna, sećam se prvog puta kad smo je videli. Otkako smo Fredi i ja zakoračili kroz legendarna zelena vrata, to je bilo mesto mira, prava kuća umetnika, a sada je vreme da taj osećaj mira poveri nekoj sledećoj osobi - rekla je Meri u izjavi.

Najspektakularniji prostor u domu je salon dvostruke visine, upotpunjen kružnom galerijom koja služi kao biblioteka i bar s pogledom na celu sobu kao i Merkjurijev veliki klavir ispod galerije.

Tu je i japanska soba - dnevna soba koja vodi do kućnog vrta u japanskom stilu, koji je Merkjuri pomogao da se napravi, u kome su stabla magnolije, topiarije i vodeni elementi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>