• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ovom gradu u Srbiji kvadrat novogradnje već od 400 evra: Proverili smo kakvo je stanje na oglasima

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najskuplji prosečni kvadrat novogradnje, u kategoriji stanova, iznosio je 495.981 dinar na beogradskoj opštini Savski venac

  • 0
Bujanovac neutralna sunčano vreme lepo vreme Foto: Mateja Beljan

Prosečna cena stana u novogradnji u Južnoj i Istočnoj Srbiji kretala se od 48.344 dinara do 177.096 dinara po kvadratu. Najjeftiniji prosečni kvadrat zabeležen je u Bujanovcu, a najskuplji u niškoj opštini Medijana. Ujedno, Bujanovac je i grad u kom je cena prosečnog kvadrata novogradnje najjeftinija na nivou cele zemlje.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u Bujanovcu je cena kvadrata novogradnje u proseku iznosila 400 evra, a prosečna kvadratura koja je prometovana je bila 78 kvadrata.

Pregledom sajtova za prodaju nekretnina, naišli smo samo na jedan stan koji se trenutno prodaje u ovom gradu i u pitanju je stara gradnja. Za dvosoban stan od 62 kvadrata, vlasnik traži 35.000 evra.

Pretragom novogradnje pak, nismo pronašli nijedan, ali ne možemo da tvrdimo da ne postoje investitori koji se nisu oglašavali.

Najskuplje prosečne cene kvadrata novogradnje u ovom delu Srbije su u Nišu. U Medijani je prosečni kvadrat novogradnje, u kategoriji stanova, iznosio 1.500 evra u drugom polugodištu 2023. godine, a u proseku je prometovano 60 kvadrata.

Zatim slede niška opština Pantelej i Sokobanja, sa prosečnom cenom kvadrata od 1.300 evra.

Kakvo je stanje na nivou svih regiona?

Kako je  Telegraf Biznis već pisao, prosečna cena kvadrata novogradnje (stanovi) na nivou Republike je u drugom polugodištu iznosila 207.103 dinara, što predstavlja smanjenje od 4,8 odsto u odnosu na drugo polugodište 2022. godine.

Najskuplji prosečni kvadrat novogradnje, u kategoriji stanova, iznosio je 495.981 dinar na beogradskoj opštini Savski venac.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>