• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojka tvrdi da ju je gazdarica sa Voždovca izbacila nakon mesec dana iz stana: Uplatila depozit i kiriju?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako je sve "regulisano" preko agencije kako devojka tvrdi, ni to joj nije pomoglo da se zaštiti

  • 2
stan, novac, evri, pare Foto: Shutterstock

Na društvenoj mreži Fejsbuk, jedna devojka podelila je neprijatno iskustvo koje je doživela prilikom selidbe u stan koji se nalazi na Voždovcu. Kako tvrdi, prilikom useljavanja u oktobru prošle godine, platila je depozit, kao i sve troškove, da bi bila izbačena posle mesec dana. Dalje nastavlja, da iako je sve "regulisano" preko agencije, njoj ni to nije pomoglo da se zaštiti, te je stan ubrzo napustila.

- Želim da podelim svoje iskustvo u vezi sa stanom koji se nalazi na Voždovcu, kako bih vas informisala i možda sprečila neprijatnosti koje sam ja doživela. Naime, gazdarica ovog stana nas je izbacila u roku od mesec dana. Uselili smo se u stan 7. oktobra preko agencije, pri čemu je zakupnina iznosila 400 evra. Uplatili smo depozit od 400 evra, tekuću kiriju od 400 evra, kao i agencijsku proviziju od 200 evra. Dodatno, platili smo i novembarsku kiriju krajem oktobra. U stanu se pojavilo mnogo problema, a prema agencijskom ugovoru i popisu neispravnosti, vlasnica stana, koja ne živi u Srbiji, trebalo je da organizuje popravke. Nakon što smo mesec dana tražili da se nešto preduzme, poslala je svog prijatelja, "majstora", koji je samo ušao, pogledao i otišao, ne obavljajući nikakav popravak - poručila je devojka, a onda navela da je problem "rešen" tako što je vlasnica odlučila da otkaže ugovor.

- Usledilo je iznenađenje kada nas je vlasnica pozvala i saopštila da neće slati ostale majstore i da nam daje otkaz ugovora o zakupu. Kada smo predložili da sami popravimo stvari o našem trošku, ona je to odbila i dala nam jednostrani otkaz. Zapanjujuće je da, nakon što smo platili sve troškove i čak ponudili da sami popravimo neispravnosti, vlasnica sada izdaje stan za višu cenu, 450 evra - pisalo je u objavi devojke.

Njenu objavu pogledajte OVDE.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sanja

    2. april 2024 | 14:47

    Ovakve prevare postoje već godinama i jedina zaštita je da stan tražite preko preporuke. Agencija i gazde stanova naprave dil da ovo rade, dobro i jednima i drugima.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>