• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vila na sat vremena od Rima 39.000€: U komentarima razotkrivena gorka istina o niskoj ceni, tiče se stranaca

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijan je odlučio da strancima ukaže na mnoge troškove koje bi ostvarili, a da toga nisu ni svesni

  • 0
Bolonja, Italija Foto: Pixabay/bboyangel

Na sat vremena od Rima, u ponudi je vila u delu Grotija, unutar zajednice Borgorse. Bajkovita nekretnina koja definitivno pruža udoban i luksuzan odmor košta svega 39.000 evra, što je mnoge iznenadilo, međutim, komentar jednog Italijana otkrio je da šta se krije iza niske cene.

Ovaj dom se prostire na tri nivoa, uključujući podrum sa garažom i podrumom. U sklopu prizemlja nalazi dnevni boravak sa šporetom na pelet, balkonom i potpuno opremljenom kuhinjom sa kaminom. Kako se u oglasu navodi, postoji direktni pristup 15. m² popločanoj terasi koja je savršena za ručavanje na otvorenom.

- Na poslednjem spratu se nalaze dve dvokrevetne spavaće sobe, jedna sa balkonom i kupatilo sa tuš kabinom. Sa svim komunalijama i peći na drva, ova vila nudi privatan način života u prirodi samo jedan sat od Rima - navodi se u oglasu.

Dok su se u komentarima mnogi pitali zašto je vila toliko jeftina, jedan Italijan je odlučio da strancima ukaže na mnoge troškove koje bi ostvarili, a da toga nisu ni svesni, jer se to ne napominje u oglasu.

- Ja sam Italijan i baš sam gledao oglase u Italiji. Caka je u tome da ako ste stranac koji nema prebivalište u Italiji morate platiti oko 9.000 evra (sa PDV-om) agencijske provizije. Takođe, kuća je građena 1967. godine sa jako lošom izolacijom, te same popravke će delimično koštati oko 15.000 evra. Tu su i notari, notarski troškovi i takse, što je oko 8.000 evra. Nijedna hipotekarna banka to ne radi za manje od 5.0000 evra. Nema vrednosti ulaganja - napisao je iskreno on.

Kako je dalje naveo Italijan u komentarima, kuća se nalazi u planinskoj zoni, te je zimi prilično hladno, dok putevi obično nisu čisti od snega ili krhotina sa planina.

(Telegraf Biznis)

Video: Zavirite u unutrašnjost prvih 3D kuća koje su spremne za useljenje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>