• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pogledajte fotografije čuvene Rose Bai koja je prodata za 40 miliona dolara: Svaki kutak odiše čistim luksuzom

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rose Bai 10 je bio dugogodišnji dom Filipe Harvi, nećakinje Pattersona, pisca najpoznatijeg po knjizi "Matildin poslednji valcer"

  • 0

Jedna od porodičnih kuća koštala je 13.500 funti 1959. godine, druga 2,35 miliona dolara 2014, a sada je lokacija prodata za 40 miliona dolara investitoru koji planira da izgradi desetak luksuznih stanova. Direktor Fortis grupe Čarls Melik potvrdio je za Ventvorth Courier ove nedelje kupovinu 10-12 Ian St, Rose Bai – lokacije od 2.000 kvadratnih metara – za 40 miliona dolara.

- Planiramo 10 do 12 velikih stanova. Sada sam na putu za Njujork da se sastanem sa dizajnerom iz Čikaga koji će raditi enterijer, a MHNDU će raditi eksterijer - rekao je Melik.

Kako je istakao Melik, u pitanju su trosobni stanovi od 175 do 300 kvadratnih metara, sa prelepim pogledom na luku u Sidneju.

- Pogledi će biti neverovatni, a prodavnice su samo 80 metara udaljene, tako da će se svideti onima koji se bave smanjenjem broja zaposlenih… Zapravo mislim da je ovo najbolje mesto u zalivu Rouz - istakao je on.

Melik očekuje da će stanovi početi sa cenom od oko 12 miliona dolara i sa najvećim stanom u rasponu od 18 miliona dolara.

- Ako sve bude po planu, imaćemo planove pred Savetom za osam nedelja i nadamo se da ćemo početi sa izgradnjom sredinom godine - dodao je on.

To je neverovatan ishod za braću i sestre porodice Adamson, penzionisanog geologa Marka Adamsona i njegovu sestru. Agent prodaje, Aleks Lajons iz Raine i Horne Double Beja, imao je vodič za cene od 30 do 33 miliona dolara.

Zapisi pokazuju da je Markov tata, pokojni Čarls Adamson, kupio broj 12 Ian St, Rose Bai za 13.500 funti 1959. godine, dok je njihova majka, pokojna Florens Adamson, kupila broj 10 za 2,35 miliona dolara 2014. godine.

- To je bio dugogodišnji dom Filipe Harvi, nećakinje Pattersona, pisca najpoznatijeg po knjizi "Matildin poslednji valcer" - rekao je Mark za Ventvorth Courier na početku prodajne kampanje.

- Kada je [Harvi] preminuo, nakon što je moj otac preminuo, moja majka je izrazila želju da ostane u porodičnoj kući što je duže mogla. Broj 10 je možda prodat nekome ko će ga srušiti i obnoviti, a spavaća soba moje majke bila je tačno na uglu naše kuće - istakao je on.

Sa Florensinom smrću prošle godine, Mark i njegova sestra su imali posao prodaje obe nekretnine i, kako je Mark rekao, prodaja sada veoma velikog bloka bila je "veliki problem", prenosi Realcommercial.

Melik je takođe ekskluzivno rekao za Ventvorth Courier da je nedavno kupio još jednu lokaciju u ulici Annandale 1-3, Darling Point, u rasponu od 15 do 20 miliona dolara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>