• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto bi neko iskeširao više od milion dolara za parčence zemljišta? U ovoj državi vlada bitka za kvadrate

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izolovan grad postao je stecište bogataša

  • 0
dzekson Printskrin: GoogleEarth

Parcela u izolovanom planinskom gradu u američkoj državi Vajoming prodaje se za skoro 1,7 miliona dolara iako je plac potpuno prazan. Ova travnata površina veličine od oko 680 kvadratnih metara u gradiću Džeksonu, okružena je velikim kućama i dvorištima.

Ovaj komad zemlje, koji više liči na travnato sokače nego na lokaciju iz snova nekog izvođača, privlači neverovatno interesovanje, rekli su agenti za nekretnine.

Prazan plac iste veličine u gradu Čejenu, Vajoming, koštao bi manje od 100.000 dolara, a ogromno imanje od 40 hektara sa fantastičnim pogledom košta samo 125.000 dolara.

dzekson Printskrin: GoogleEarth

Ipak, slobodno građevinsko zemljište je izuzetno retka u Džeksonu gde postoji ogromno interesovanje bogatih kupaca zbog njegovih prelepih planina, nacionalnih parkova i niskih državnih poreza.

Pošto bogati profesionalci sve više mogu da rade na daljinu, ovaj kraj dobija priliv novih stanovnika sa novcem - zajedno sa odmaralištima za milijardere.

Prosečan novi stanovnik lokalnog okruga Teton zarađuje 661.000 dolara godišnje, u poređenju sa 100.181 dolara ljudi koji odlaze, pokazala je analiza Džonatana Šehtera.

dzekson Printskrin: GoogleEarth

Sve ovo dovelo je prosečnu cenu porodične kuće u Džeksonu na više od 7 miliona dolara, zbog čega je cena parcele koja se prodaje relativno niska.

Imajući pristup i ulici i zadnjem sokaku, novi vlasnik dubokog džepa mogao bi da izgradi trospratnicu sa stanom na svakom spratu i parkingom iza zgrade.

Kada zgrada bude podignuta, stanovi bi se mogli prodavati za milione, a kuća sa tri spavaće sobe mogla bi se iznajmiti za 5.000 dolara mesečno, piše Dejli Mejl.

(Telegraf Biznis)

Video: Ovde bi svako želeo da stanuje - u komšiluku Muzeja Nikole Tesle i nove zelene pijace

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>