• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kupio lokal u centru na rasprodaji, izdao za 800€, sad mu smeta što zakupac odlazi: "Nisam prihvatio..."

M. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Halapljivost ili opravdan postupak?

  • 0
Stan, Novac evri pare Foto: Shutterstock

Nadamo se da je ovo šala! Jedan muškarac požalio se na mreži da je tokom korone na "rasprodaji" kupio lokal u centru Beograda, ubrzo nakon završetka pandemije ga je izdao za 800 evra, a sad će izgubiti zakupca samo zato što ne želi da spusti cenu za 300.

"Zakupac me pre par nedelja obavestio da je našao povoljniji lokal u blizini (500e), te da se iseljava od 1. novembra, radilo se o radnji za medicinska pomagala. Nisam prihvatio da toliko snizim kiriju", piše on i nastavlja:

"To me je osvestilo i nakon istraživanja shvatio sam da ću ga veoma teško opet izdati za iste pare, jer iako je strogi centar, u okolini ima dosta lokala koji se izdaju i vlasnici ili drže nerealne cene (1000e+) ili spuštaju kirije da bi izdali što pre".

Pošto već ne želi da snizi cenu, pitao je ostale na mreži šta bi otvorili na tom mestu, a da je sa radnim vremenom od 8 do 20 časova.

"Za sada sam najbliži ideji da to bude neki vejp šop, jer sam primetio da je to vejpovanje trenutno u ekspanziji u Srbiji. Šta mislite o tome? Izbegao bih klasične menjačnica/suvenirnica/trafika biznise jer mislim da su puno cimanja za nezadovoljavajući povrat. Već imam iskustva u vođenju biznisa, nisam početnik", napisao je.

Iako je istakao da ne bi želeo da taj posao ima veze sa hranom, više njih mu je reklo da bi to mogla da bude dobitna kombinacija.

- Jest da si napisao da bi izbegao hranu i slične stvari, ali mi deluje da ovaj trend sada napreduje, i da nikada nije ni stajao u mesto. Zdrava hrana, sveže voće i povrće => ceđeni sokovi za poneti - piše u jednom od komentara.

Drugi pak smatra da ako je dobra lokacija, mogao bi bilo šta.

- Frizer, pedikir, solarijum, masaža… zubar, veterinar… čuvaonica za decu…

- Pogledaj i na “zapadu” sta se primilo. Znam da ima onih “gluvih soba”, bukvalno za odmor. Ljudi bukiraju da dođu čuku vremena da iskuliraju i slušaju relax muziku, piše drugi korisnik.

Bilo je i onih komentara u kom se savetuje da smanji cenu zakupa dok ne osmisli šta bi mogao da otvori.

Šta biste mu vi savetovali? Pišite nam u komenarima.

(Telegraf Biznis)

Video: Poklanja dve kuće, restoran i imanje: Neverovatna odluka Milana iz Ljiga, uslov je samo jedan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>