• 2

Nova dividenda leže na račune: Ako niste ništa dirali, imate 4.400 dinara

Svi koji do sada nisu prodali akcije NIS mogu da računaju na dividendu od ukupno 170 dinara

  • 2

Građani koji poseduju akcije kompanije NIS uskoro će dobiti dividendu od 34 dinara po svakoj akciji. 

Akcije NIS početkom 2010. godine dobilo je 4,8 miliona građana. Svako od njih je dobio po pet akcija ove naftne kompanije, što znači da svi koji do sada nisu prodali akcije NIS mogu da računaju na dividendu od ukupno 170 dinara. 

Kada će biti isplata i kada novac treba očekivati na računima, još uvek nije poznato. U kompaniji je jedino potvrđeno da će dividende biti.

- Predlogom odluke za isplatu dividende akcionarima predviđeno je 6,5 milijardi dinara odnosno 25 odsto neto dobiti društva za 2018. godinu. U toj godini NIS je ostvario neto dobit veću od 26 milijardi dinara - saopšteno je iz ove kompanije.

Novčanik, novac, novčanice

Foto: Pixabay

Dodaju i da je odbor direktora NIS održao je 6. maja pisanu sednicu, na kojoj je, između ostalog, utvrdio predlog Odluke skupštine akcionara o raspodeli dobiti za 2018. godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti kompanije.

U slučaju da niste prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi, sada na računu imate oko 10.000 dinara. Jedna akcija NIS na berzi vredi 740 dinara a pet koliko je svaki građanin dobio ukupno 3.650 dinara. Akcija Aerodroma vredi 800 dinara, a građanima je na račun uplaćeno i po 1.700 dinara na osnovu akcija Akcionarskog fonda.

Na ime dividendi tokom prethodnih nekoliko godina NIS, Aerodrom i Telekom svakom građaninu su uplatili po ukupno 4.400 dinara od čega je 1.300 dinara dividenda koju je nedavno isplatio Aerodrom "Nikola Tesla".

VIDEO: Za zaposlenje u Nemačkoj vam ne treba diploma fakulteta, samo kurs jezika

(Telegraf. rs/Blic)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raca

    Pravo bogatstvo u najavi ,vau.

  • kultaR

    Ja jos nemam pravo na akcije, a imam 28 godina. Pitam se kad cu imati pravo?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke