• 1

Hrvati za rođendan kune dobijaju evro

Jedinstveni nadzorni mehanizam obavezan je za sve države članice evrozone, a ostale članice EU pristupaju mu dobrovoljno

  • 1

Hrvatski ministar finansija Zdravko Marić i guverner centralne banke Boris Vujčić zatražili su da Hrvatska uđe u Jedinstveni nadzorni mehanizam Evropske centralne banke, piše Večernji list navodeći da je reč o prvom koraku zamene kune evrom, što bi se moglo dogoditi za pet godina.

Jedinstveni nadzorni mehanizam obavezan je za sve države članice evrozone, a ostale članice EU pristupaju mu dobrovoljno.

Kako se navodi, to je jedan od poslednjih koraka koji Hrvatska preduzima pre nego što i zvanično zatraži uvođenje evra, piše list i dodaje da se taj događaj poklapa sa proslavom 30 godina hrvatske kune 2024. godine, prenosi Hina.

(Telegraf Biznis/Večernji list)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovan

    Kurs im je godinama stabilan tako da ne znam šta dobijaju sa tim jedino će se menjačnice pogasiti i ti ljudi će ostati bez posla.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke