• 0

Sberbank Srbija zajedno sa klijentima sakupila 1.200.000 dinara za NURDOR

Tokom prethodnih 18 meseci, klijenti i zaposleni Sberbanke u Srbiji sakupili su više od 1.200.000 dinara za podršku organizaciji NURDOR. Donatorske kutije ove važne humanitarne organizacije, koja pre svega olakšava život deci oboleloj od raka, nalaze se u svakoj Sberbank ekspozituri u Srbiji

  • 0
Sberbanka i Nurdor Foto: Promo

- Ponosni smo na činjenicu što su i naši klijenti i zaposleni prepoznali važnost akcije koju već nekoliko godina sprovodi NURDOR. Veliko nam je zadovoljstvo što smo tokom prethodnog perioda dali značajni doprinos ovoj organizaciji i pomogli izgradnju onkološkog centra u Nišu. Važno je da istaknem da su ovakve humanitarne akcije veoma značajne za čitavo naše društvo, pa će se saradnja sa NURDOR-om, ali i drugim organizacijama koje doprinose boljem i lakšem životu dece nastaviti i u godinama koje slede - rekao je Aleksandar Milić, direktor službe za marketing, komunikacije i prigovore klijenata u Sberbanci.

- U NURDOR-u smo ponosni na ovu važnu saradnju, imajući u vidu da je Sberbanka naš prvi partner koji je u sve svoje objekte postavio donatorske kutije namenjene prikupljanju sredstava za izgradnju novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Na taj način njihove poslovnice po celoj Srbiji postale su „katalizator“ donacija od strane građana, što je značajno doprinelo ovom važnom projektu. NURDOR u 2019. pokreće još jedan ovakav projekat od nacionalnog značaja – a to je nova roditeljska kuća u Beogradu. Roditeljska kuća je namenjena za besplatan smeštaj i brigu o deci oboleloj od raka iz cele Srbije i njihovim porodicama, kada dolaze u Beograd zbog lečenja. Nažalost, kapaciteti kojima trenutno raspolažemo nisu dovoljni da zbrinemo sve porodice koje imaju potrebu za smeštajem. S obzirom da lečenje traje minimum godinu dana, a da su porodice u ovakvoj situaciji ograničenih finansijskih mogućnosti, važno je da postoji organizovan smeštaj i briga, koja podrazumeva i svakodnevni prevoz na terapije i punu psiho-socijalnu podršku za vreme lečenja. Zato je roditeljska kuća podjednako važan projekat od nacionalnog značaja, isto kao i bolnica u Nišu. I zahvalni smo Sberbanci što ostaje naš partner i podrška - istakla je Branislava Penov, izvršni direktor NURDOR-a.

Da podsetimo Sberbank Srbija tokom prošle i ove godine podržala je brojne projekte društveno odgovornog poslovanja. Između ostalog donirala je sredstva za renoviranje ordinacije u Tiršovoj, podržala organizaciju „Vrednosti života“, aktivno učestvuje u akciji „Čep za hendikep“, učestvovala je u renoviranju zdravstvenih ustanova u Užicu, Kikindi, Leskovcu i Beogradu, donirala paketiće ustanovama za decu bez roditeljskog staranja u Beogradu, Novom Sadu i Nišu i dr.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>