• 5

Novi hit na internetu: Genijalnom idejom majka uči decu kako da cene novac

Ideju je objavila na Fejsbuku

  • 5

Ako vas deca stalno pitaju za džeparac, onda nije loše da ih naučite vrednost novca, a ne samo reći onu dobru staru da "lova ne raste na drvetu".

Jedna mama je došla na genijanu ideju kako to da ostvari, nakon što su je deca zapitkivala o tome kada će dobiti nove mobilne telefone.

Šaketha Mek Gregor je odlučila da svoje klince nauči važnoj lekciji, pa je organizirala "sajam zapošljavanja" gde su se njena deca mogla da se prijave na različita radna mesta u kući, kako bi "zaradili platu".

Ideju je objavila na Fejsbuku, a čitava je stvar postala viralna sa više od dvesta hiljada "lajkova" i na stotinu hiljada deljenja.

- Dakle, moja deca stalno pitaju kada će dobiti novi mobilni, džeparac i kada će negde ići. Juče sam im rekla da sam čula njihove zahteve i da ću ih danas iznenaditi kada dođu iz škole - napisala je Mek Gregor u objavi.

Džeparac

Foto: Printscreen

Da li i vi učite vašu decu o vrednosti novca?

(Telegraf Biznis / poslovni dnevnik)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ima razlike

    Razlika između nas i opisanog slučaja je kod nas su mamine maze, a kod njih deca, kod nas neka majka će i dete je i kada ima svoju odraslu decu, tamo nije tako, većina radi za neki džeparac i to nije sramota kao kod nas, ranije se osamostaljuju, jednostavno žive drugačiji život.

  • Marcco

    Bilo bi lepo kada bi žene naučile šta je to novac.

  • Bas

    Kako u Srbiji da cenite novac kada nemate

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke