• 24

Struja neće poskupeti do kraja godine: Od 1. januara neizvesna cena

Za MMF nema dileme da srpski kilovat treba da bude skuplji bar za dva odsto i na tome će insistirati. Pošto je reč o savetodavnom aranžmanu, srpska strana nema obavezu da njihove preporuke usvoji

  • 24

Struja u Srbiji neće poskupeti do kraja godine iako će predstavnici MMF i tokom ove posete, kao i prethodne, tražiti korekciju od srpskih zvanicnika, barem za iznos inflacije, odnosno dva odsto, saznaje Blic.

To praktično znači da srpska vlast neće prihvatiti preporuku ove međunarodne organizacije za korekciju cene kilovata naviše, jer računica Vlade pokazuje da za tim nema potrebe sve do Nove godine.

Šta će se dešavati nakon 1. januara 2020. neizvesno je jer analiza Svetske banke ukazuje da bi tada trebalo da dođe do poskupljenja. Ipak, to još nije izvesno jer srpski zvaničnici smatraju da ne bi bilo mudro da usred zimske sezone poskupljuje struja, koja je sa sedam evrocenta po kilovatu među najjeftinijim u Evropi.

Za MMF nema dileme da srpski kilovat treba da bude skuplji bar za dva odsto i na tome će insistirati. Pošto je reč o savetodavnom aranžmanu, srpska strana nema obavezu da njihove preporuke usvoji.

Argument za to će im biti to što i sa ovako niskom cenom, koja nije korigovana dve i po godine, izdvajanja za nju u budžetu svakog domaćinstva je više od pet odsto, što je evropski rekord.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ..

    Koja sprdacina na racun gradjana. Vamo kao rastu plate i minimalci a cim se to usvoji, mesec dana nakon toga poskupljuje nesto. U ovom slucaju struja (sto dalje ko iole zna ekonomiju vuce) da poksupi sve sto se od prehrambene industrije koristi na struju, tj daje za pravo da svi marketi potignu cene, opet unovom slucaju 80% namernica(pricam o najosnovnijim zivotnim potrebama a to je hrana) . . Znaci sva povecanja zapravo padaju u vodu i nepostoje, vec su samo jedna od obicnih varki na koje je narod seo i nema planove da se podigne. Mmf je trula banka za koju sve siromasne zemlje rade. Ne znam sto se ne postavimo kao Island i oteramo gospodu, zemlja koja od svoje zemlje ima samo vulkane je postala jedna od najrazvijenijih u Evropi. Al ovde neko opasno pere neke silne novce i tu se cuti.

  • Imenjak

    Super dotad cemo otici hahaha

  • Sakrazam

    Bravo Vucicu ..

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke