• 1
 ≫ 

Komšija na računu ima 32 miliona evra, država neće da otkrije identitet

 ≫ 

Centralnoj banci su 62 domaće kompanije, odnosno pravna lica, prijavile da imaju novac na računima u inostranstvu

  • 1

U Crnoj Gori ima više bankarskih računa nego stanovnika, a depozit veći od milion evra imao je 71 građanin te zemlje, pokazuju podaci crnogorske Centralne banke, prenosi RTCG pozivajući se na "Pobjedu".

Po poslednjim, nedavno javno saopštenim podacima Centralne banke Crne Gore, na kraju avgusta depozit veći od milion evra imao je 71 građanin, a rekorder je građanin sa kontom od 32 miliona evra, prenosi RTCG pozivajući se na Pobjedu.

Kako se navodi, rekorder nije stranac nego crnogorski državljanin. Podaci takođe pokazuju da deset najvećih depozita domaćih i stranaca iznosi ukupno 88,2 miliona.

Centralnoj banci su 62 domaće kompanije, odnosno pravna lica, prijavile da imaju novac na računima u inostranstvu. One su na inostranim računima na kraju prošle godine imale ukupno 12,7 miliona evra, saopšteno je Pobjedi iz Centralne banke Crne Gore, prenosi RTCG.

- Izveštaj o stanju i prometu na računima u inostranstvu za 2018. su dostavile 62 kompanije. Prema tim izveštajima, na kraju prošle godine stanje na računima u inostranstvu iznosilo je 12,7 miliona evra - precizirali su iz regulatora Pobjedi.

Iz CBCG su se "ogradili" da je podatak od 12,7 miliona suma koju su dostavile same kompanije. Za tačnost dostavljenih podataka oni i odgovaraju. Bez odgovora je ostalo pitanje iz kojih oblasti su ove kompanije.

- Zbog poverljivosti i zaštite individualnih podataka ove informacije nisu dostupne - naveli su iz Centralne banke Crne Gore.

Dodaju da je i dalje nepoznato koliko građana Crne Gore imaju na računima u inostranstvu, jer po zakonima to nisu dužni nikom da prijavljuju.

Video: Milijarder sa Forbsove liste u poseti Telegrafu

(Telegraf Biznis/RTCG)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>