• 92

Lekar u Nemačkoj godišnje zaradi stan u Beogradu, brojka od koje srpskim medicinarima pozli

Objavljeni podaci o najvišim i najnižim platama u Nemačkoj

  • 92

Nemački poslovni portal Gehalt.de je objavio najnovije podatke o najvišim i najnižim platama u Nemačkoj u 2019. koji na prvo mesto stavljaju lekare, a među one sa najnižim zaradama - negovateljice i frizere.

Kako se navodi, najveće plate u toj zemlji imaju iskusniji lekari koji godišnje zarađuju oko 115.320 evra bruto, potom stručnjaci za prodaju ili akvizicije sa zaradom od 99.635, direktori fondova (83.640) i lekari specijalisti (80.720 evra).

Među najplaćenijima su još i finansijsko-računovodstveni menadžeri, regionalni menadžeri prodaje i statističari, prenosi Blic.

S druge strane, najslabije su plaćeni radnici u kuhinji čija godišnja bruto plata iznosi oko 21.907 evra, frizeri (23.202), konobari ili konobarice (23.620), radnici u kol-centru (25.200) i recepcioneri sa godišnjom zaradom od 25.370 evra.

Među najslabije plaćenim radnicima u Nemačkoj su još blagajnici, kuvari, zubarski asistenti, negovateljice i vozači.

Prema podacima portala, radnici na jugu Nemačke primaju znatno veće plate od ostatka zemlje, a najveće plate su ove godine zabeležene u pokrajini Hese.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mio

    Lekari u Nemackoj neplacaju Stan, porez, auto ,parking nista nejedu imaju bolnicke mantile netreba im garderoba tako godina prode i eto stana u BG. Samo lupetate pricate o Nemackim doktorima koji imaju po 20 godina staza razradene poslove svoje klijente.

  • Mihailović

    Da, plata izgleda dobro. Ako si samac sa platom, dok platiš skupi stan i ostale obaveze, ne ostane ti ništa...

  • Radovan

    Guten Morgen

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke