• 14
 ≫ 

Žena otkrila trik koji joj je pomogao da uštedi 6.000 dolara za 2 godine: Ovo "pali" i u Srbiji

 ≫ 

Ovakva štednja može da se ostvari i u Srbiji, s tim da možda nećete uštedeti 5.000 evra za dve godine, ali sigurno je da možete uštedeti finu sumu. Probajte

  • 14

Majka iz Australije koja je uštedela hiljade dolara, a o štednji gotovo da nije ni mislila, kaže da je "skupljanje novčića" jedan od finansijski najuspešnijih vidova štednje.

Za mnoge, ušteda novca nađe se na listi novogodišnjih odluka, a da bi tu odluku i realizovali, štediša će možda želeti da napravi budžet ili otvori poseban bankovni račun. Međutim, postoji još lakši način, otkrila je Ausie.

Njen iznenađujuće jednostavan metod uštedeo joj je 5.747 dolara u samo nešto više od dve godine.

Reč je o upotrebi kasice, odnosno odvajanja na stranu metalnog novca, kao i novca od prodaje predmeta po kući.

- Otvorili smo našu kutiju nakon što smo 2,5 godine u nju stavljali samo metalne novčiće i bilo koji novac koji smo zaradili kupovinom, prodajom i menjanjem stvari u kući. Bili smo iznenađeni što smo imali skoro 6.000 dolara, a kasica nije jos bila ni napola - napisala je uz fotografiju koju je podelila na Fejsbuku.

Korisnici Fejsbuka bili su oduševljeni, a njen post prikupio je više od 7.500 reakcija i blizu 1.000 komentara. Jedna osoba koja je praktikovala istu metodu složila se da je ideja bezbolan način za uštedu.

kovanice

Foto: Pixabay

- Mi radimo istu stvar. Ne primećujete to kada su kovanice - stoji u tom komentaru.

Druga je rekla da je njen otac imao sličnu strategiju štednje, ali umesto samo jedne kutije koristio je više njih, za novčiće i novčanice.

- Jedna kutija za novčanice od 5 dolara, druga za srebrne cente, a treća za novac od 2 dolara. Za 12 meseci skupili smo 8000 dolara - napisala je.

Treći se oglasio, rekavši da su takođe koristili limenku za novac kako bi uštedeli.

Ostali su komentarisali kako su, iako su bili impresionirani novčanim iznosima, mislili da je njen plan štednje pogrešan.

- Sa 5.000 dolara mogli ste pokrenuti posao, investirati u akcije, čak taj iznos staviti na bankovni račun sa velikim kamatama. Sve ste mogli umesto da ostavite 6.000 dolara da miruju i da ne zaradite ni dolar kamate, dok sve ostale cene idu gore - rekao je jedan.

Iako se nekolicina složila sa prethodnim stavom, konsenzus je bio taj da je ušteda novca na bilo koji način bolja nego nikakva ušteda.

Majka je takođe otkrila da će dodatni novac koji je uštedela tokom poslednje dve godine biti iskorišćen u otplati kredita za stan.

Video: Presmešno: Ljuto mače čuva svoje pare

(Telegraf.rs/news.com.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ексокзстодијан

    2. januar 2020 | 12:15

    Онима што кмече због малих плата: Да сте учили школу и потрудили се да научите нешто сврсисходно, могли сте да нађете посао који се плаћа и преко 100.000 динара. 15 година сам радио у електротрхничкој школи и предавао предмете који су били прилично осавремењени и корисни. Међутим већина деце која је долазила до завршног разреда није била заинтересована за учење. По систему: "А шта ће то мени", "Мене су тата и мама натерали да дођем у ову школу", " Ја ћу ионако да будем менаџер".... И сада кмече и пишу коментаре о малим платама. Господо интелектуалци, покријте се ушима. Већина од вас са малим платама једва да и њих заслужује.

  • Srbin

    2. januar 2020 | 12:53

    Ja bih tacno 6000 mogao ustedeti za 2 god ali kad centa ne bih trosio tacno toliko zaradim za 2 godine...😥

  • Iva

    2. januar 2020 | 10:37

    Opet neke bajke kako da ustedite od plate 250 Evra..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>