• 12

Milijarder poklanja devet miliona dolara kako bi proverio da li novac donosi sreću ljudima

Japanski biznismen namerava da usreći hiljadu svojih pratilaca na Tviteru

  • 12

Pitanje da li novac čini ljude srećnim je neretko podređeno moralisanju i ne muči samo ljude sa našeg dela planete.

Jusaku Maezava je japanski biznismen i odlučio je da sprovede jedan eksperiment kako bi utvrdio da li materijalno blagostanje može doneti sreću ljudima.

On će pokušati da usreći hiljadu svojih pratilaca sa Tvitera, a svako će dobiti po milion japanskih jena, što iznosi 9.100 američkih dolara po glavi, prenosi UNILAD.

Sve što potencijalni učesnici eksperimenta treba da učine jeste da retvituju Maezavinu objavu na Tviteru. Sa dobijenim novcima mogu da rade šta im je volja.

Ako ste požurili na Tviter, bićete razočarani, jer je takmičenje zaključeno u ponoć 7. januara. Oko četiri miliona korisnika je već retvitovalo Maezavin tvit, a taličnih hiljadu biće odabrano putem lutrije.

Milijarder će lično obavestiti dobitnike putem direktne poruke na Tviteru. On će ostati u kontaktu sa dobitnicima lutrije, kako bi ispratio promene koje će zgoditak izazvati u njihovim životima.

Ovaj sociološki eksperiment sastojaće se iz upitnika kojim će biti otkriveno kako je novac potrošen. Maezava poziva i stručnjake da mu se pridruže u analizi dobijenih podataka.

Njegov tvit je u jednom trenutku držao rekord najretvitovanijeg na platformi sa čak 4,68 miliona podela.

Video: Pet načina da sačuvate više novca u džepu, već danas!

N.I.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    Naravno da je zivot ugodniji sa znatno vise novca. Ali zdravlje je najvaznije i sreca. I oni na rubu egzistencije ce ziveti ako imaju zdravlja... sto se ne moze reci za ljude koji boluju od opakih bolesti bez obzira na materjalno bogatstvo koje imaju. Tako da je ona izreka potpuno tacna" nije sreca para puna vreca". A i pare ljude kvare. Pojedinci neznaju kako da ih potrose pa dolaze na red alkohol, droga, kocka,zene...

  • Nl

    Kad imate viška dajte pomozite sirotinji koja nema šta da jede...srce me zaboli kad vidim onu izgladnelu decu na TV

  • JO

    Sve na Barsu i odmah vidiš da li imaš sreće ili nemaš.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke