• 4

Princ Hari i Megan Markl žele da budu finansijski nezavisni: Evo kako bi mogli da zarade novac

Ako bi se odrekli kraljevskih titula, to bi im dalo više slobode - ali za sada nema naznake da to žele

  • 4

Princ Hari i Megan Markl objavili su pre nekoliko dana da se povlače kao stariji članovi kraljevske porodice, a kako su rekli, plan im je da postanu finansijski nezavisni. Postoji nekoliko načina na koje bi vojvoda i vojvotkinja mogli da zarade novac.

Par planira da vreme provodi u Velikoj Britaniji i Severnoj Americi, a BBC piše da će im to otvoriti mnoštvo prilika.

Ako bi se odrekli kraljevskih titula, to bi im dalo više slobode - ali za sada nema naznake da to žele.

Megan Markl princ Hari

Foto: Tanjug/AP

BBC piše da su se do sada fokusirali na svoje planove za pokretanje novog "dobrotvornog entiteta", a evo kakve mogućnosti imaju ako se odluče za komercijalne poduhvate:

Dogovor za knjigu

Par je govorio o svojoj borbi sa velikim interesovanjem medija za njihove živote, a ideja o otkrivanju više o sebi sopstvenim rečima mogla bi da im bude privlačna i unosna.

Tako na primer knjiga, koju su 2017. godine potpisali Mišel i Barak Obama, veruje se da vredi više od 60 miliona dolara.

To je takođe jedno područje za koje je Megan ranije pokazala interesovanje. Kada je prošle godine kao gost uređivala septembarsko izdanje magazina Vog, Megan je pisala o svojoj "ljubavi prema pisanju".

Pre nego što se udala za Harija, vodila je lajfstal blog "The Tig", na kojem je delila savete o lepoti, modi i putovanjima.

Natali Džerom, književni agent, kaže da par ima "ogromnu moć i doseg" i da bi svaki posao s knjigom bio izuzetno unosan.

TV i film

Megan i Hari mogli bi da se okrenu i temama koje ih veoma zanimaju. Za Megan su to jednakost i prava žena, a za Harija mentalno zdravlje i veterani.

I ovde bi mogli da prate bračni par Obama, koji su osnovali sopstvenu produkcijsku kompaniju pre potpisivanja ugovora sa Netfliksom, sa projektima koji uključuju dokumentarce koji se bave društvenim i političkim aktivizmom.

Megan Markl

Foto: Profimedia

Princ Hari se već udružio s američkim medijskim mogulom Oprom Vinfri na seriji koja se bavi mentalnim zdravljem za epl TV, a koja bi trebalo da bude emitovana 2020. godine.

Kao što svi znaju, Megan je slavu stekla glumeći u seriji, a od bivše karijere je odustala kada je ušla u kraljevsku porodicu. Ako odluči da se vrati glumi, sigurno će za njom biti velika potražnja.

Javni govor

Još jedan način na koji bi mogli da zarade novac jesu govori nakon večera i okupljanja. Prema rečima stručnjaka, mogli bi da zarađuju šestodifrenu sumu za svako pojavljivanje.

Oni predviđaju da bi potražnja za njima bila veća u SAD, gde bi mogli da zarađuju i do pola miliona dolara po angažmanu.

Komercijalna partnerstva

Bilo da je to dizajnerska torbica ili neki komad koji je nosio mali Arči, čim se neko od Saseks porodice slika sa nekim proizvodom, prodaja ode u visine.

- Bilo koji brend na svetu voleo bih da radi sa njima. Pitanje je šta oni žele - rekla je novinarka Elizabet Holms.

Ona pak ističe da bi bilo koje komercijalno partnerstvo bila vezano za dobrotvorne svrhe para, možda uz sekundarnu priliku za prikupljanje ličnog dohotka.

Na primer, Megan je pokrovitelj dobrotvorne organizacije koja daje besplatnu odeću i obuku za intervjue nezaposlenim ženama i pokrenula je sopstvenu liniju odeće za organizaciju.

Princ Hari, Megan Markl

Foto: Guliver/Toby Melville - Pool/Getty Images

- Međutim, to ne znači da treba da očekujemo da će 10,5 miliona njihovih pratilaca na Instagramu biti iznenada bombardovani sponzorisanim sadržajem i plasmanom proizvoda - dodaje Holms.

Par bi još mogao i da pokrene sopstveni brend, od proizvoda za lepotu do odeće.

BBC pak ističe da će svaki potez koji se može smatrati iskorišćavanjem kraljevskog brenda verovatno podstaći kritike.

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cera

    Dekada se nije završila, završiće se. 31.12.2020 u 24h.Deka je mjerna jedinica i znači 10 nečega.

  • Ovaj

    Princ je dasa

  • Oni

    Su poooodavno nezavisni i to finasijski a meni valja sutra na posao ??!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke