• 13

Evo koliko dana zaposleni građanin Srbije mora da radi za novi ajfon 11

Za ajfon najviše moraju da se potrude Albanci

  • 13

Da bi kupio novi ajfon 11 Pro (64 GB) zaposleni građanin Srbije u proseku mora da radi 60, 4 dana, pokazalo je najnovije istraživanje poljske kompanije picodi.com.

Istraživanje se temelji na cenama Eplovih proizvoda u svakoj zemlji, kao i na podacima o prosečnoj plati koji su dostupni u zvaničnim statističkim izveštajima država, prenosi Jutarnji list.

Računica je sledeća: Od zemalja u regiji za ajfon 11 Pro najmanje dana moraju da rade Slovenci 22,7, pa Hrvati 31,2. Zatim, u Bugarskoj moraju da rade 49,9 dana, u Crnoj Gori 51,9 dana, Bosni i Hercegovini 58,1, a u Srbiji, kao što smo pomenuli, 60,4 dana. Najduže će raditi Albanci - 75,1 dan.

Za ovaj uređaj, globalno gledajući, najmanje dana treba da rade Švajcarci – svega 4,8 dana, zatim Amerikanci 5,8 kao i građani Luksemburga 6,7 radnih dana.

Stanovnici Tadžikistana, ako žele da kupe ajfon 11 PRO, moraće da rade najviše dana na svetu, više od pet meseci ili 204,3 dana, u Pakistanu 134,9 i Uzbekistanu 125,7.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Croatian

    Meni treba 4 dana! Ja već dobio za Christmas!

  • Koincidencija

    Bas ja danas sedim u kaficu i sto do mene sede dve devojke od kojih je dana u vezi sa sinom lokalnog biszismena, u neko doba i on udje i donese joj novi IPhone kao poklon. Dakle, moze brzo da se zaradi samo da znas znanje, i da ga znas sa kim to znanje da upraznjavas.

  • Trig

    Besplatno da mi daju,ne bih ga uzeo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke