• 0

Štednja nije uvek korisna: 5 životnih situacija u kojima se potrošnja isplati

Tekst koji bi svaka žena trebalo da pošalje svom partneru

  • 0
Šoping Foto: Pixabay

Tržište je preplavljeno proizvodima i uslugama za koje vredi izdvojiti dodatna sredstva jer donose korist u budućnosti. Kupovina proizvoda koji nam pomažu da očuvamo zdravlje, pomaže da "crne dane" dočekamo sa manje troškova i neizvesnosti. Takođe, pojedini troškovi se u prvi mah čine nepotrebnim, ali nas mogu približiti ka ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Potrošnja je korisnija od štednje u ovim situacijama:

1. Unapređenje zdravlja

Zdravlje je resurs koji nema cenu. Bez obzira što dodatna premija osiguranja zahteva veći trošak, ne bi trebalo osećati grižu savesti jer je zdravlje na vrhu liste prioriteta.

2. Kupovina stvari koje donose radost ili uštedu vremena

Sve dok izbegavamo bacanje para na nepotrebne artikle, sasvim je u redu kupiti proizvod ili uslugu koji će uneti radost u život ili olakšati svakodnevicu. Izlasci, kozmetika, predmeti za domaćinstvo ili putovanja ljudima pričinjavaju veliku radost i ne treba ih se odreći ukoliko finansijska stabilnost porodice nije ugrožena.

3. Kupovina kojoj prethodi štednja

Učešće za novi stan, luksuzni odmor ili novi automobil gotovo je nemoguće imati bez odricanja u dužem vremenskom periodu. Mnogima su potrebni meseci i godine kako bi sebi obezbedili ono za čime žude. Nekada je teško rastati se sa ušteđevinom. Ukoliko je razlog ubedljiv, onda nema mesta kajanju.

4. Kvalitetni proizvodi koji olakšavaju život

Verovatno maštate o novom krevetu, otmenim cipelama ili kozmetičkom tretmanu. To pomaže da borbu sa svakodnevnim izazovima dočekamo odmorni i spremni, pa je potrošnja sasvim poželjna. Ovakvi proizvodi se brzo isplate, a da kupac nije ni svestan njihovog uticaja. Osobe koje često putuju moraju imati kvalitetan kofer. Ljudi sa osetljivom kožom ne smeju održavati higijenu preparatima sumnjivog kvaliteta. Zaposlene osobe koji osećaju bolove u kičmi i mišićima, najčešće spavaju na lošem krevetu. Ukoliko nešto ne promene, uslediće bolest i nesposobnost za rad.

5. Briga o porodici

Ukoliko finansijsko stanje porodice zavisi od radnih sposobnosti jednog člana, ta osoba bi trebalo da razmisli o životnom ili invalidskom osiguranju. Ukućani se neće naći u beznađu ukoliko se dogodi iznenadna smrt ili nesrećni slučaj koji ograničava poslovnu sposobnost, piše Biznis insajder.

(N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>