• 0
 ≫ 

Odlična prilika za onlajn trgovce: Otvorite prodavnicu na Fejsbuku i Instagramu, bez troškova

 ≫ 

Skoro milion preduzeća širom sveta sada može da osnuje onlajn šop na Fejsbuku ili Instagramu, bez mesečne naknade za održavanje

  • 0
Fejsbuk sop Facebook Shops / Foto: Facebook

Kriza koju je izazvala Covid-19 pandemija nanela je veliku ekonomsku štetu mnogim kompanijama, ali i pospešila rad onlajn trgovina.

"Kupovina iz fotelje" nam je sve bliža, a to su prepoznale i dve jake platforme, Fejsbuk i Instagram. Ubuduće, prodavci će moći na njima da otvore svoju jedinstvenu internet prodavnicu, bez plaćanja naknada za mesečno održavanje.

Facebook Shops je trebalo da bude predstavljen ranije, ali je to odloženo zbog virusa korona. Prodavnice će se pojavljivati na poslovnim stranicama, Instagram profilima i putem targetovanih oglasa. Kompanija je već koristila "no-fee" pristup na "Facebook Marketplace", kada je reč o ličnim oglasima.

"Ovaj put pravimo veći korak, jer želimo da idemo brže i da naš alat stigne u ruke preduzeća, malih i velikih, koji se sada bore da prežive krizu", rečeno je iz kompanije.

Opcija za kupovinu će se vremenom takođe pojavljivati na WhatsApp-u, i ostalim aplikacijama za razmenu poruka, koje pripadaju Fejsbuku. Facebook Shops može postati ozbiljan rival prodavnicama eBay i Etsy.

Onda kada kupac odluči da želi da kupi proizvod, biće upućen na sajt kompanije da završi transakciju. A ako se pojave problemi ili ima neko pitanje, može da ga postavi putem mesindžera na Fejsbuku, WhatsApp-a ili DM-a na Instagramu.

Video: Naručio majicu, dobio haljinu: Ovo su najveći horori onlajn kupovine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>