• 5

Šta kada vam se odlepe patike, a radnju su zatvorili zauvek?

Potrošači imaju dve opcije u ovom slučaju

  • 5

Foto: Shutterstock

Mnogi naši građani još ne znaju kako da ostvare svoja potrošačka prava, a zbog toga su najčešća pitanja koja se odnose na to šta uraditi kada se pokvari netehnička stvar (odeća, obuća i slični proizvodi koji nemaju tehničke karakteristike) i kako ih vratiti. O tome čitajte opširnije OVDE. 

Ima i slučajeva međutim, poput jednog naše čitateljke koja nam se požalila da je kupila patike i nosila ih svega desetak puta posle čega su se odlepile. Njen problem je veći jer je kupila obuću u prodavnici koja se zatvorila sledeći dan.

- Napominjem da lako gazim i da mi obuća traje dugo. Patike sam kupila dan pred zatvaranje radnje (moja greška) ali nisam očekivala da se mogu odlepiti tek tako - kaže naša sagovornica.

Proveravali smo šta može da uradi:

- Ukoliko postoji neka druga prodavnica, istog naziva, trebalo bi to da joj bude prva adresa - kaže za naš portal Marko Dragić, pravni savetnik pri Nacionalnoj organizaciji potrošača (NOPS)

Ukoliko ne postoji radnja ili lokal broj dva, postoji pravni sledbenik koji je nasledio sva prava i obaveze firme, naglašava on.

Ističe i da bi trebalo proveriti da li je firma otišla u stečaj, ugasila se ili je otišla u likvidaciju.

- Najbolja opcija za potrošače je da postoji druga radnja, i da se kod njih uloži reklamacija. Ukoliko ne, onda direktno da kontaktiraju proizvođača odnosno uvoznika te robne marke i uđu u proces reklamacije - objšanjava naš sagovornik.

Video: Mesečeve patike glavni hit na aukciji, cena - prava sitnica

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trgovac

    3. avgust 2020 | 16:39

    Kupi druge, u zemlji Srbiji gde ljudi crkavaju po bolnicama i zbog nemara drzave i lekara, gde vlada korupcija i beznadje gospodja istice da lako gazi. Nije ni cudo gde smo, samo jos dublje mozemo.

  • Toza NS

    3. avgust 2020 | 17:21

    Ja kupovinu patika i super lepka ne odvajam. Jednom sam kupio košulju sa dva leva rukava, bila na nekom baš velikom sniženju zbog fabričke greške. Koliko god da sam ćorio po onim šavovima, greške nema, a prodavačica kao ne zna.

  • Erak

    3. avgust 2020 | 17:50

    Patike na našem tržištu su ekstra kvaliteta, samo što se prilikom hodanja uvek mora stati na puno stopalo. E sad, ako neko slučajno savije prste, pa ko mu je kriv..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>