• 7
 ≫ 

Mobi Banka: Pola miliona korisnika u šestoj godini poslovanja

 ≫ 

Mobi Banka otvorila je pola milioniti tekući račun u šestoj godini poslovanja, do sada je obavila ukupno više od 50 miliona transakcija, a kapital uvećala više od dva puta u godinu dana, saopštila je danas ta banka, ocenjujući da je to svrstava u jednu od najbrže rastućih mobilnih i onlajn banaka u regionu

  • 7
Mobi banka Foto: Promo/Jakov Simović

U Mobi banci kažu da ubrzani rast dolazi kao rezultat unapređenja saradnje sa Telenorom, sa kojim, pored zajedničke vizije, dele i istog vlasnika - PPF grupu, jednog od vodećih evropskih investitora u oblasti telekomunikacija i bankarstva.

Marija Popović, predsednica izvršnog odbora Mobi Banke, naglasila je, prema saopštenju, da rast Banke, tržišta, ali i sigurnost finansijskog sistema i građana ne bi bila moguća bez Narodne banke Srbije, koja iz godine u godinu, kako navodi, podiže lestvicu u inovativnosti i otvorenosti među centralnim banakama iz celog sveta.

- Današnjih pola miliona koje proslavljamo nije samo broj tekućih računa već pola miliona građana Srbije koji su se opredelili za bankarstvo nove generacije, kreirano za korisnika i njegove potrebe. Zbog svih njih, i onih koji tek dolaze, u daljem radu bićemo pouzdan partner Narodne banke i nalazićemo načine kako da kompleksne bankarske poslove pretvaramo u jednostavna rešenja - dodala je predsednica izvršnog odbora.

Od osnivanja u Mobi Banci izvršeno je preko 50 miliona transakcija, od čega skoro 35 miliona plaćanja karticama, 6,5 miliona na bankomatima u dinarima i evrima, plaćeno je gotovo 1,6 miliona računa na klik, a bezgotovinski prenos novca na broj telefona ili imejl realizovan je preko 2,6 miliona puta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    8. septembar 2020 | 12:19

    Veoma brzo će biti manje korisnika ukoliko bankomati budu često neispravni kao u poslednjih nekoliko meseci

  • Kraljevčani

    8. septembar 2020 | 15:25

    MobiBank usluga PŠ je gotovo jedina stvar koja u ovoj zemlji funkcioniše kako treba, svaka čast za PŠ.

  • Majkl Džondar

    8. septembar 2020 | 18:23

    Od početka su imali dinarski i devizni račun, koje se mogao da koristiš sa jedne kartice. Aplikacija na telefonu odlična. Ja sam jako zadovoljan.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>