• 2

"Otplatio sam dug od 29.000 dolara i uštedeo čak 100.000 USD samo zbog ovih 5 knjiga"

Jedna je posebno značajna, jer je zasnovana na iskustvu i znanju čuvenog američkog investitora Vorena Bafeta

  • 2
muškarac, knjiga, čovek čita knjigu

Knjige kao dobar saveznik na putu ka finansijskom blagostanju / Foto: Pixabay

Tod Kunsman, osnivač bloga za lične finansije Invested Wallet, 2014. godine je imao 29.000 dolara duga i radio je posao na kojem je zarađivao manje od 36.000 dolara godišnje.

Odlučio je da nešto preduzme i poboljša svoju finansijsku situaciju, edukujući se o temama poput investiranja i upravljanja novcem generalno. Kako kaže, svake nedelje je posvećivao sat ili dva učenju o ličnim finansijama.

- Dok sam čitao, isticao bih ključne odeljke i pravio beleške na telefonu. Danas mogu da kažem da sam zahvaljujući ovim knjigama otplatio dug i uštedeo više od 100.000 dolara - kaže Kunsman, a ovo su njegove preporuke.

"I Will Teach You to Be Rich"

 

Ovu knjigu možete naći OVDE. Ona je bestseler Njujork Tajmsa, a radi se o šestonedeljnom ličnom programu usavršavanja u oblasti finansija: podrazumeva sve od uštede i kreditnih kartica, pa do investiranja i poreza. Košta nepunih 10 dolara.

"The Simple Path to Wealth"

 

Ovu knjigu možete naći OVDE. Autor J.L. Kolins kaže da je knjigu napisao za svoju ćerku, kako bi pojednostavila svoje finansije. Košta oko 10 dolara na Amazonu, a fokusira se na pitanje duga, kao i na trgovanje na berzi.

"The Millionaire Next Door: The Surprising Secrets of America’s Wealthy"

 

Ovu knjigu možete naći OVDE, za takođe 10 dolara. Otkriva sedam navika koje ponavljaju bogati ljudi, kako bi akumulirali svoje bogatstvo. Između ostalog, mnogi od njih zaobilaze skupe zone kao što je Beverli Hils, a radije se odlučuju za one sa pristupačnim cenama za život i stanovanje.

inlflacija, cene, novac, racuni, primana, racunica, kućni bužet, potrošačka korpa

Da li uspevate da štedite? / Foto: Shutterstock

"Your Money or Your Life"

 

Ovu knjigu možete naći OVDE, a košta oko 15 dolara. Ima tri autora i govori o tome kako da se oslobodite duga, reorganizujete prioritete i doživite probleme kao mogućnosti, a to sve samo u 9 ključnih koraka.

"Money Master the Game: 7 Simple Steps to Financial Freedom"

 

Ovu knjigu možete naći OVDE, a nikako ne bi trebalo da je preskočite ako mislite da se ozbiljnije posvetite finansijama i svetu novca. Košta svega 11 dolara, a sadrži pouke izvučene iz intervjua s Vorenom Bafetom. Autor je lajf kouč Tim Robins, koji je kreirao program od 7 koraka za preuzimanje kontrole nad ličnim finansijama.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    19. septembar 2020 | 18:38

    Sve to stoji i sve to može tamo, u inostrnstvu. Kod nas, uglavnom možemo da se "slikamo" s onim što imamo. Kakva crna štednja, kad jedva i ovako uspevam da se zakrpim? Ko ima dovoljno da može i da prištedi, u redu. Mada, kad bih imala toliko, verujem da bih radije uložila u kriptovalute. Bitcoin kupovina-prodaja postaje sve unosnija iz dana u dan.

  • Lole

    29. septembar 2020 | 20:16

    Dosta dobrih I pametnih knjiga u vezi novca mozete preslusati na jutjubu Put Uspeha

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>