• 2

Da li ćemo sve jednog dana zaista plaćati bitkoinom? Fiat novac bi mogao biti "usisan"

Ova kriptovaluta trenutno vredi 17.559 dolara, što je značajan rast od početka godine

  • 2
Bitkoin kriptovaluta novac online

Foto: Shutterstock

Ovo nisu puka nagađanja. Neki ekonomski stručnjaci i analitičari dugi niz godina proučavaju tržište novca i prate svetske ekonomije, a jedan od njih je Maks Kajzer, zagovornik bitkoina i sličnih kriptovaluta.

On je u više navrata govorio da je bitkoin tu da "počisti nered" koji pravi tzv. fiat novac (od novčanica do kovanica), mada su mnogi drugi prilično skeptični prema digitalnom novčiću.

Bitkoin se u ovom momentu nalazi na 17.559 dolara vrednosti, što je vrtoglavi rast u odnosu na nekoliko prethodnih godina, kada je imao slomove. Ali, tu nije kraj.

Predviđa se da će ova alternativna valuta rasti još više, dok dolar slabi. Kajzer navodi, a piše RT, da će bitkoin naslediti zlato (zauzeti njegovo mesto), i da je on "crna rupa novca", koja usisava sve u sebe.

- Sav fiat novac će usisati bitkoin. On će zatamniti i sve vredne zalihe, usisaće cene zlata - naveo je Kajzer. Prema njegovim rečima, cene svega biće izražene u bitkoinu, dok koračamo prema "hiperbitkoinizaciji".

Da li vam deluje realno da bismo u skoroj budućnosti sve mogli da plaćamo ovom kriptovalutom?

Video: Zanimljive činjenice koje niste znali o bankomatima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vv

    26. novembar 2020 | 12:10

    🤦🤦🤦

  • Mlj1228

    26. novembar 2020 | 10:43

    Ta kriptovaluta je zamišljena od strane "dirigenta iz senke", kako bi još bolje dirigovali I kontrolisali ceo svet! Svi "naivci" koji misle da će se brže obogatiti kupovinom tom kriptovalutom , jer "bitkoin" raste velikom brzinom, uopšte ne razmišljaju kakav će život imati njihova deca ! Reč je o srednjoj klasi čovečanstva, koja će potpuno nestati, i gde će biti samo veliki bogataši i veliki broj jadnika! Niko od budućih generacija neće videti boju novčanica, već će sve biti samo u ciframa! Na tome se već odavno radi, jer tako neće samo država imati kontrolu nad svemu, već će "dirigenti iz senke" ubrati najveći deo, a to je baš njihov cilj! Primera radi ; sve zemlje koje uvoze naftu, moraju platiti u američkim dolarima, a zemlje koje imaju svoju valutu, moraju kupiti dolar, gde plaćaju proviziju, kao i razne takse, što znači da im jedan "baril" ispadne mnogo skuplje! Te zemlje, da bi došle do dolar, moraju prodavati svoj repromaterijal pošto- zašto, jer njih vaša valuta ne zanima!!! Mislim da će mnogi shvatiti cilj "dirigenta iz senke", ali se plašim I za svoju decu, da ne shvate suviše kasno!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>