• 1

Radite od kuće, a deca vam "vise za vratom"? Uz ove igračke biće mirni satima

Ako ste roditelj deteta od dve ili više godina, koje traži pažnju i ne razume da morate da radite, onda bi vam ove "zanimacije" mogle biti od koristi

  • 1
rad od kuće, mama i dete

Foto: Unsplash

Aktuelna kriza je ceo svet stavila pred brojne izazove, a posebno zaposlene roditelje, koji su masovno počeli da rade od kuće i da istovremeno čuvaju svoje potomke. Škole i vrtići širom sveta nisu radili.

Situacija u vezi sa kovidom-19 i dalje je alarmantna, ali posao "ne sme da trpi". Ekonomije globalno više to sebi ne mogu da dozvole, mada je preporuka da svi koji mogu - rade od kuće još neko vreme.

Ipak, kako pomiriti radno vreme od osam sati dnevno i pregršt obaveza, sa decom koja zahtevaju pažnju sve vreme? Nemojte im odmah davati mobilni telefon ili puštati TV, uložite svoj novac u korisne igračke.

Deca od dve do četiri godine

 

Među predlozima je "Asweets Baby Activity Walker", namenjena najmlađima, a služi da podstiče logiku i motoriku kod dece. "Sago Mini Box" uglavnom koriste trogodišnjaci, a ovaj set sadrži razne elemente: dobijaju se raznobojni, oslikani kartoni od kojih se pravi kuhinja ili, recimo, prodavnica. Tu je i "The Nugget", udoban i mekan kauč, čiji se delovi odvajaju, tako da dete može da pravi kućicu ili šator.

dete, igračke

Foto: Unsplash

Deca od pet do sedam godina

 

Ovo je faza koja obuhvata i vrtić i školu, a osim klasičnih slikovnica, bojanki i kreativnih setova, obratite pažnju i na "Toniebox", pametnu zvučnu kutiju. Takođe se preporučuje i "Clixo", koji čine fleksibilni plastični elementi, s magnetom u sebi, tako da se mogu praviti razni oblici od njih. "Ultimate Fort Builder" ne zauzima mnogo mesta u stanu, a prava je atrakcija za malo stariju decu. U videu ispod možete videti kako se koristi.

Deca od osam do 10 godina

 

Budući da deca danas ranije ulaze u fazu puberteta, ona starija od 10 godina verovatno sve manje zahtevaju vašu pažnju, posebno u eri društvenih mreža i igrica. Kada je reč o mališanima koji pohađaju drugi, treći ili četvrti razred osnovne škole, mogu im biti zanimljive ove igračke: "Toybox 3D Printer", "Bakery Bling Designer Cookie Kits" ili, pak, "Kid Made Modern Craft Classes".

Ova poslednja zanimacija je kao stvorena za kreativce, a jedan od popularnijih setova, koji se sada naširoko prodaje, jeste "Crafting with Santa". Košta 49,99 dolara.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pda

    27. novembar 2020 | 17:37

    Jos da nema telefona i tableta u koje deca "zevaju"po ceo dan,mozda bi sve ovo i bilo moguce.Ubica dece 21 veka!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>